Féláron vonatozhatnak a Szigetelők

Ötven százalékos menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START azoknak, akik az augusztus 8. és 15. között zajló Sziget Fesztiválra utaznak. A kedvezmény igénybe vehető a budapesti Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, illetve Kelenföld, Kőbánya-Kispest és Zugló állomásokra induló vonatokra, bármely belföldi állomásról - olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben. De fontos tudni, hogy:

 – a kedvezmény csak belföldi utazásra, másodosztályon érvényes. Első osztályú utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, illetve meg kell váltani az igénybe vett vonat típusának megfelelő pót-, illetve helyjegyet is.

– jegyváltáskor jelezni kell a pénztárnál, hogy a Sziget 2018 rendezvényre utazunk, mert csak így vagyunk jogosultak megvenni a félárú menetjegyet. Feláras vonattal történő utazás esetén a vonatra érvényes IC-pót és helyjegyet, helyjegyet, pótjegyet meg kell váltani.

– a jegy visszautazásra csak lebélyegeztetéssel vagy a belépő (karszalag) felmutatásával érvényes. A bélyegzés helyszíne a Sziget városközpontban található MÁV-START-os mobilpénztár-autónál lesz. Itt nemzetközi menetjegyet is lehet venni a nyitvatartási időben: augusztus 8. és 14. között, 11-től 20 óráig. (Augusztus 15-én a mobilpénztár már nem lesz a helyszínen!) A bélyegzés elmulasztása vagy a karszalag hiánya esetén a menetjegyet a jegyvizsgáló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki, és az előírt pótdíjat is felszámítja.

– a rendezvény ideje alatt a helyszínen a MÁV-START mobilpénztáránál 20 százalékos kedvezménnyel lehet jegyeket váltani bármely belföldi útvonalra, akár retúrt is. Mivel a Szigeten csak FestiPay kártyával lehet fizetni, a helyszíni mobilpénztárban is erről fogják levonni a vonatjegy összegét.

Sűrűbben jár a H5-ös HÉV is a szentendrei vonalon a fesztivál ideje alatt, a Batthyány tér és a Filatorigát megállóhely között éjszaka negyedóránként fog járni. 

A fekete alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS-bérlet, valamint a citromsárga alapszínű, kétnapos, illetve a rózsaszín alapszínű, ötnapos CITYPASS-jegy érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít Budapest közigazgatási határán belül a HÉV vonalain. Az ilyen karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve és – a két-, illetve ötnapos jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget-karszalagok műanyag csattal záródnak, megbontássukkal viszont érvényüket vesztik, így utazásra már nem jogosítanak fel. Még bővebb információt a MÁV oldalán találnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek