Világsztárokkal és borokkal vár a VeszprémFest

A fesztiválszezon legszebb háttérrel rendelkező színpadára olyan nevek érkeznek, mint Lisa Stansfield, a Thievery Corporation, Gregory Porter,vagy az Egyesült Királyság legsikeresebb jazzművésze, Jamie Cullum.

A veszprémi várban felállított nagyszínpadon (illetve egy alkalommal a Veszprém Arénában) öt estén át olyan világsztárok lépnek fel, mint Lisa Stansfield, a Thievery Corporation, a Grammy-díjas Gregory Porter, az Egyesült Királyság legsikeresebb jazzművésze, Jamie Cullum, és a kubai díva, Omara Portuondo és a spanyol flamenco énekes, Diego El Cigala.

 

Fotó: VeszprémFest

A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete.

A fesztivál kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok már július 8-án kezdetét vette, és egészen július 17-ig tart. A fesztivál szervezőinek célja, hogy a veszprémi vár főterén elsősorban nemzetközi fellépőkre épülő és belépőjegyes nagyszínpadi koncertek mellett legyen egy ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett mini-fesztivál is.

És hogy a szombat esti koncert előtt se teljen túl lassan az idő, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. 2016. július 16-án, szombaton 10.30 órától városnéző sétát szervez. A 10.30 órakor a Tourinform Veszprém elől (Óváros tér) induló séta a Veszprémvölgybe vezet, a Kolostorok és Kertek útvonalat mutatja be az érdeklődőknek.

Minden résztvevő 20 % kedvezményt kap a Fricska Bár&Grill (Veszprém, Miklós u. 10.) jóvoltából a hideg- és meleg italokból, melyet a vezetés napján fogyaszthatnak el a vendéglátóhely nyitva tartási idejében.

A vezetés díja felnőttek számára 900 Ft/fő, diákok és nyugdíjasok számára 500 Ft/fő, családi jegy 2.200 Ft. A jegyeket a Tourinform Veszprém irodájában lehet megvásárolni a vezetés előtt, vagy elővételben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek