Ingyen bulik, pincetúrák, sörök és utcafesztivál

Jobb, ha most elkezd készülődni: koncertek, bulik, borünnepek várják a fővárosban és az ország különböző vidékein. Piknikezzen Etyeken, kóstoljon sört a Budai Várban, bort Tokajban és Badacsonyban, olvadjon be a Kazinczy utca forgatagába, vagy vigye a családot a Gyerekszigetre!

Bor és gasztro

Aki borra, jó hangulatra, finom falatokra és kellemes, pihenésre vágyik, látogasson el az Etyeki Piknikre június 4-én vagy 5-én. A hangulatos pincesoron és a szőlőben helyben készült finomságokat, sajtokat, na meg persze bort és pezsgőt kóstolhatunk. Érdemes plédet is vinni magunkkal, hogy valamelyik domboldalban kényelmesen le tudjunk telepedni beszélgetni, társasjátékozni, koncertet hallgatni.

Fotó: Etyeki piknik

Ha az italozást inkább tóparton képzeli el, irány Badacsony! Június 4-én és 5-én ugyanis a kéknyelű virágzását ünneplik. A környék pincéiben egész hétvégén borkóstolókkal és ingyenes kulturális programokkal várják a látogatókat. Mivel a program a Bortriatlon második állomása, így aki részt vesz a Kéknyelű felfedezőúton és összegyűjt hat különböző bélyeget, akkor egy palack bort kap ajándékba. A részletes programfüzetet itt tudják átnézni.

De akkor is jó hírünk van, ha a borról automatikusan Tokaj jut eszébe. Ezen a hétvégén tartják ugyanis a Tokaji Borfesztivált bor- és ételkóstolókkal, koncerekkel, dűlőtúrákkal, kertmozival, gyerekprogramokkal. A fesztivál programját itt találják.

Bor helyett a sörre szavaz? Idén június 2. és 5. között rendeznek utoljára Sörfesztivált a Budai Várban. Négy napon keresztül sok száz hordó sörrel, koncertekkel, utcazenészekkel és népszerű standupoksokkal várják a sörök kedvelőit a vár Oroszlános és Hunyadi udvarában. Ha szeretné még utoljára a dunai panorámán merengve szorongatni a söröskorsóját, itt a helye!

Fotó: Budavári Sörfesztivál

Koncertek

Nem csak a Budai Várban lesz buli a hétvégén! Június 3-5 között a Diósgyőri várban Folkfesztivált tartanak, fellép a Csík Zenekar és a Szabó Balázs Bandája, a Kolompos, a Parno Graszt, Ferenczi György és a Rackajam, a Quimby, a Halott Pénz is.

Szintén Június 3-5. között a Belvárosi Fesztiválon három helyszínen (Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca) rengeteg koncert közül válogathatunk, és a legjobb, hogy az egész fesztivál teljesen ingyenes. Fellép többek között az Intim Torna Illegál, Kovács Kati, a Balkan Fanatik, az Irie Maffia,a Belga de még az Alma zenekar is, és lesz csenddiszkó is. A fesztivál programfüzetét itt tudják végignézni.

Fotó: nagyM - Indafotó

De messze nem csak a Belvárosi Fesztiválon lehet a hétvégén a fővárosban jó zenét hallgatni. A budapesti Rakéta Fesztivál keretében feltörekvő magyar bandák koncertjeit lehet meghallgatni, a legváltozatosabb stílusokban, több helyszínen. A részleteket a fesztivál Facebook-oldalán találja.

Június 4-én hat tehetséges zenekar mutatkozik be a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatát lezáró Garázsband Fesztiválon. Az egész estés ingyenes buli helyszíne a Müpa mélygarázsa lesz. A koncertek mellett a Ludwig Múzeum éjfélig nyitva tartó két, zenével foglalkozó tárlata is ingyenesen megtekinthető lesz. A Szenvedély. Rajongás és művészet a 60-80-as évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére és fanatikus rajongóira. A Rock/Tér/Idő pedig a 70-es, 80-as évek underground zenei korszakát mutatja be.

Gyerekekkel

Családi programot keresőknek pedig a Gyerekszigetet ajánljuk a budapesti Hajógyári-szigeten. Júniusban négy hétvégén át, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között a gyerekprogramoké a főszerep. A teljesen ingyenes Gyerekszigeten lesznek koncertek (Halász Judittól Makámig) ismeretterjesztő előadások, harcművészeti bemutatók, táncház, kalandpálya, vizes játékok, állatsimogató, bringás ügyességi vetélkedő, történelmi óriástársas és sok minden más. Az első hétvége részletes programja itt található.

Fotó: Mozsi Gábor - Gyereksziget

Június 5-én a Kazinczy utca színes forgataggá alakul, ahol kirakodóvásár, kóser ételek kóstolója, főzőshow, koncertek, filmvetítések és gyerekprogramok várják a Judafest résztvevőit. "A kicsik szórakozásáról játékos gyerekibuc gondoskodik, és többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjére, a Szamárfül Projekt A brémai muzsikusok című előadására, a Baltazár Színház fellépésére, valamint Novák Péter játékos zenei programjára térhetnek be" – írja a Port.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek