Méz, bor és piknik a hazai kastélyparkokban

  A siroki Barlangvárban mézes nyalánkságokat kóstolhatnak, a dégi Festetics-kastély parkjában sárkányt eregethetnek a látogatók, a Nádasdy-kastélyban pedig maga a grófnő avat be mindenkit a Nádasdy-gombóc titkába. És ez még nem minden, ami hétvégén a Kóstolj bele a tavaszba! programjai között szerepel.

  Siroki tájházMagyar Turizmus Zrt.

  A Magyar Turizmus Zrt. első alkalommal hirdette meg a Kóstolj bele a tavaszba! háromnapos hétvégi akcióját, amely három különleges napot is összefog. Ilyen az Európa-szerte a tavasz kezdetének tartott Szent György-nap - amikor először hajtották ki az állatokat a legelőre -, a Föld napja nemzetközi rendezvény és a Szent György-napi szokásokhoz szorosan kapcsolódó Tájházak napja. Ezekhez kapcsolódva tematikus programokkal, szabadtéri eseményekkel egybekötött gasztronómiai élményeket kínálnak országszerte április 22. és 24. között.

  Kalandok a hegy gyomrában

  A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ két helyszínével kapcsolódott a programba. Különleges kalandot ígér a látogatóknak a hegy gyomrában a siroki Barlangvár április 23-24-én. A kövek között rendhagyó tárlatvezetések és nyalánkságok várják az érdeklődőket, akik a vári népek titkos méhészete nyomába eredhetnek, majd a tájházban mátrai mézet, mézes süteményeket, mézes borokat kóstolhatnak és vásárolhatnak.

  A dégi Festetics-kastély

   A dégi Festetics-kastély felújított parkjában piknikezéssel egybekötött rendhagyó
  vezetésen vehetnek részt a látogatók április 23-án és 24-én, ahol a séta során felidézik, milyen volt a kastélypark a régi időkben. Akik viszont szombaton látogatnak el a kastélyba - sárkányölő Szent György alakját megidézve -, azok sárkányt készíthetnek és eregethetnek, majd medvehagymás finomságokat kóstolhatnak.

  Grófi csemegék egyenesen a grófnőtől

  A hétvégén folytatódik a Forster Központ BORkulTÚRA elnevezésű programsorozata is. A rendhagyó tárlatvezetések és programok délelőtt 11 órakor és délután 14 órakor indulnak minden helyszínen. Borkóstolóra 12 órától várják a térség borútjainak pincészetei a látogatókat, ahol a kastély belépőjegyük bemutatásával kedvezménnyel kóstolhatnak és vásárolhatnak borokat.

  Nádasdy-kastélyMagyar Turizmus Zrt.

   A kilenc helyszín közül a festői szépségű nádasdladányi Nádasdy-kastélyban például a kastély komornája fogadja a látogatókat, akik a grófi család egyik kedvenc csemegéjét is megkóstolhatják. Vasárnap délután „Ízes élet" című szakácskönyvéhez kapcsolódóan Nádasdy Borbála grófnő mesél a boldog gyermekkor ízeiről, ételeiről, étkezési szokásairól és családi hagyományairól. Bővebben a programokról itt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!