Dűlőfutás és boros afterparti Palkonyán

Embert próbáló emelkedők, festői tájak, jó társaság és finom borok - a 2. Palkonyai Dűlőfutásra április 23-án kerül sor.

A villányi borrégió északi peremén fekvő, egyedi hangulatú falucska már másodszor szervezi meg az eseményt április 23-án. 

Fotó: Palkonyai Dűlőfutás

A különleges élményre vágyó futók egy rövidebb, 9,9 km-es és egy hosszabb, 19 km-es táv közül választhatnak. Több száz méteres szintkülönbséget kell leküzdeni: az útvonalak a szőlők közti dűlőutakon és részben az országos kék túra vonalát követve a Villányi-hegység gerincén vezetnek, majd a hegylánc túloldaláról visszafordulva újra megérkeznek Palkonyára.

A helyi pincészetek – a palkonyai Hárságyi, Haraszti, Mokos, Mayer Róbert, valamint a Suta pince és a kisharsányi Vylyan pincészet – jóvoltából útközben és a célban is frissítők várják a futókat. A verseny után, a 'Lassulj be' program keretében, a pincék különleges borokkal, majd a DIP Trio koncertjével, sötétedéskor fényfestéssel várják a sportolókat, akik egyúttal egy tombolasorsoláson is részt vesznek.

A Palkonyai Dűlőfutásra érdemes előzetesen nevezni, hiszen az egyedi dizájnnal rendelkező technikai póló, a befutóérem és az ajándékcsomag csak korlátozott számban áll rendelkezésre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek