Nemzetközi makettkiállítást tartanak a hétvégén

  Harmincöt országból érkeznek résztvevők a mosonmagyaróvári nemzetközi makettkiállításra és makettépítő versenyre, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának épületében.

  Európa szinte valamennyi államából, de Tajvanról, Brazíliából és az Amerikai Egyesült Államokból is várnak makettezőket. A több mint 50 - köztük harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek és hajók - kategóriában benevezett maketteket 150 tagú zsűri értékeli majd. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan mintegy ezerháromszáz munkát neveztek be - írja az MTI.

  2004 óta létezik az EU kategória, amelyet az abban az évben az Európai Unióhoz csatlakozó országok egy-egy városának makettező klubja vagy egyesülete hozott létre. Csehországból Koprivnice, Szlovákiából Poprad, Lengyelországból Bytom, Magyarországról Mosonmagyaróvár csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja a csatlakozásra való emlékezés és az ifjúsági, valamint a felnőtt makettezés népszerűsítése. A kiállítás mellett tradicionális gyerekjátékok, gasztrokert, kirakodóvásár, old timer bemutató és térzene is várja a látogatókat.

  A rendezvény programjairól bővebben itt olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!