200 méteres alagúttúrával ünnepel a Gyermekvasút

  Április 9-én ünnepli 68. születésnapját a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, melynek építését 1948. április 11-én kezdték a budai hegyekben. Lesz 200 méteres alagúttúra és modellező szakkör is.

  Az elmúlt években megszokottól eltérően a Szépjuhászné állomáson kezdődik a program. A Budakeszi út szomszédságában található állomáson szombaton 10 órától térzenével várja az érdeklődőket a Gyermekvasút fúvószenekara, majd a nyitóünnepség után különvonat indul, szerepel a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. közleményében.

   

  Fotó: Gyermekvasút

  Az idei rendezvényen a vasútvonal egyik legkedveltebb látványosságát, a hárs-hegyi fordítóalagutat mutatják be az utasoknak. A túra résztvevői gyalogosan kelhetnek át a fáklyákkal kivilágított, 198 méter hosszú alagúton. A beállókban a Gyermekvasút történetét és működését bemutató alkalmi kiállítás várja az érdeklődőket, akik vonattal folytathatják útjukat a hűvösvölgyi végállomásig.

  A kisvasúti napi különvonat érkezése után Hűvösvölgyben a Gyermekvasút Múzeuma és modellező szakköre várja az utasokat. Délután gumikerekű közúti kisvonat viszi le a Széll Kálmán térre a rendezvény résztvevőit.

  A programra az ebéd árát is tartalmazó jegyeket szombat délelőtt 10 órától a különvonat indulásáig Szépjuhászné állomáson lehet megváltani. A rendezvény részletei a Gyermekvasút honlapján olvashatók.

  Ezen a szombaton a déli órákban néhány menetrend szerinti személyvonat rövidebb útvonalon, csak Széchenyihegy és Szépjuhászné állomás között közlekedik.

  Az április 9-i Gyermekvasút napja a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány és a budapesti Gyermekvasút közös rendezvénye, egyúttal a Kárpát-medencei kisvasúti napok évadnyitója.

  A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút első szakaszának építését 68 évvel ezelőtt, április 11-én kezdték el a Széchenyi-hegyen. Az egész évben üzemelő kisvasúton a szolgálatot 10-14 éves korú gyermekek látják el, 2015-ben a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a közel 12 kilométeres vonal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!