A legjobb hegyi filmeket vetítik a Corvinban

Az év legjobb hegyi filmjeit nézhetjük meg a Banff Hegyfilm Fesztiválon a budapesti Corvin moziban keddtől péntekig.

 A nyitó estén az év legjobb hegyi filmje címmel jutalmazott The Great Alone látható, a filmet és az alaszkai Iditarod szánhúzókutya-versenyt Balogh Ottó, a verseny első magyar indulója mutatja be a közönségnek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A fesztiválon több filmből álló, 90 perces programok szerepelnek műsoron, a filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A programban szerepel a mountain bike pályaépítésről és trükkökről szóló Builder, valamint a több kötélhosszas, nagyfalas szabad mászás történetét megörökítő Golden Gate. A havas sportok kategória legjobb filmje címet elnyert Eclipse a Sarkvidékre kalauzolja el a nézőket, a Curiosity az Ultra-Trail du Mont Blanc-ra készülő Rory Bosiot, Timothy Olsont és Hal Koernert mutatja be. A Reel Rock 10: Showdown at Horseshoe Hell egy endurance sziklamászó versenyről szól, amelyet minden évben az arizónai Jasperben, a Horseshoe Canyon meredek homokkő sziklafalain rendeznek.

A B program filmjeit, többek között a Nature Rx-et 21 órától vetítik: A Via Ferrata on a Mountainbike című filmben egy mountain bike-os nekivág a Dolomitok lejtőinek, ahova más csak kötéllel és biztosítással indulna el. A Women's Speed Ascent főszereplői, Maja Smith Gobat és Libby Sauter rövidebb idő alatt teszik meg a hírhedt Nose útvonalat az El Capitan ezer méteres sziklafalán, mint eddig bármelyik női mászó.

 A 55 Hours in Mexico című film négy hétköznapi hős kalandjait meséli el, akik Mexikóba utaznak az 5500 méter magas Orizabához, a kontinens legmagasabb vulkánjához. A Chasing Niagara Mexikó esőerdei folyóin át egészen az amerikai északnyugat nagy vízeséséig vezeti a nézőket Rafa Ortiz kajakos, Rush Sturges evezős és barátai kalandjain át. A Reel Rock 10: A line across the sky az alkotóknak elhozta az alpinista világ legnagyobb elismerését, a Piolets d'Or-t és a Banff legjobb filmjének járó díjat hegymászás kategóriában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek