Gyönyörködjön a rózsaszínbe öltözött Füvészkertben!

Két héttel azután, hogy Japánban hivatalosan is bejelentették a sakura kezdetét, Magyarországon is virágzásnak indultak a cseresznyefák. A gyönyörű természeti jelenséget évek óta megfigyelhetjük az ELTE Füvészkertjében is, ahol idén a japán kultúrát bemutató programokkal várják a látogatókat.

 

Fotó: Japánspecialista

Japánban a sakura március közepétől májusig tart, de szerencsére nem csak a szigetország lakói gyönyörködhetnek a különleges látványban. A jó idő miatt az itthoni japán cseresznyefák is virágba borultak, amelyeket az ELTE Füvészkertjében csodálhatunk meg. Idén a Japánspecialista utazási iroda is csatlakozik a "magyar hanamihoz", amelyen az ilyenkor japánban szokássá vált piknikezéshez számtalan, a japán kultúrát bemutató programot kínál. Lesz például gasztronómiai workshop, manga- és animefoglalkozás, lehet majd kokeshi-babát készíteni, de a látogatók kipróbálhatják a hagyományos japán íjászatot és kardvívást is.

A sakura ünnepet idén két hétvégén, április 9-10-én és 16-17-én rendezik meg. A szervezők célja, hogy egy jó hangulatú hanami piknik keretében hozzák közelebb a japán kultúrát a magyar közönséghez.

Sakura a Füvészkertben
Hol: 1083 Budapest, Illés utca 25.
Mikor: április 9-10-én, és 16-17-i hétvégén
A programról bővebben: a Füvészkert oldalán és az esemény Facebook oldalán
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek