Húsvéti titoktúrát indít a szentendrei Skanzen

Hímes tojással, komatállal és locsolóbállal várja látogatóit a szentendrei Skanzen március 27-én és 28-án. A régi, falusi húsvétokat felidéző programokat az idén bárányszépségverseny és a húsvét titkait kutató gyerektúra gazdagítja.

Szentendrei Skanzen

 Csütörtöktől szombatig húsvéti készülődéssel várják a látogatókat, húsvétvasárnap- és hétfőn pedig szokásukhoz hűen idén is felelevenítik a húsvéti ünnepkör hagyományait. Lesz sikoltozós locsolkodás vödörrel, de állítólag nem a vendégek nyakába fog zúdulni a hideg víz. Hanem a Lajta táncegyüttes fiataljai utaztatják vissza a látogatókat az időben, akik tojást festenek, ünnepi ételeket és szagos vizet készítenek, és komatállal szomszédolnak. Hétfőn pedig jól megkergetik a vödörrel a lányokat, majd locsolóbálban vigadnak.

A látogatók a tojásfestés mellett megtanulhatják a berzselés, karcolás, írókázás csínját-bínját, de olyan rendhagyó technikákat is kipróbálhatnak, mint a dekupázs és patchwork tojás készítése. De készíthetnek majd textil- és fonalcsibéket, tavaszi koszorút, nyuszis ujjbábokat, és az is kiderül, hogy kell botnyulat fabrikálni. A gyerekek kedvenc programja valószínűleg a bárányszépségverseny lesz, ahol a látogatók szavazzák meg, hogy a Skanzen rackanyájából ki érdemli ki a legszebb bárány címét.

Szentendrei skanzen

Húsvétkor minden gyerek titoktúrára indulhat, ahol a túraállomásokon az ünnephez kötődő tényeket és tévhiteket ismerhetik meg - többek között az is kiderül, mi köze a nyúlnak a húsvéti tojáshoz.

A közönséget mindkét nap a Langaléta Garabonciások gólyalábas előadásai, a Babtársulat óriásbábjai, Tóth Krisztina és az Álomzug Társulat, Fabók Mancsi Bábszínháza és a Berbencés Vándorszín szórakoztatja majd, húsvét hétfőn pedig a Kaláka együttes zenél a közönségnek. A programról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek