Helyi művészek és portugál konyha: fesztivál a Bartók Béla úton

Design vásárral, filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, koncertekkel és portugál gasztronómiai ínyencségekkel várják a látogatókat a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig. Az Eleven Tavasz programsorozat május 6-8. között köszönt be Budapest Kulturális Főutcáján.

Az Eleven Tavasz kulturális és design fesztivált három évvel ezelőtt hívták életre a szervezők, hogy a mai kornak megfelelően újraélesszék és felpezsdítsék a környék kulturális és társasági életét, ahol anno Lechner Ödön, Csontváry Kosztka Tivadar, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, illetve Csonka János és Zipernowsky Károly is alkotott.

Runyai Gábor - Eleven Tavasz

 A programsorozat keretében lesz buszmegállómese, parafakiállítás, csemperehabilitáció, design aukció, kiskert-örökbefogadás, és rendelhet novellát is az asztalához.

Az esemény hazai és nemzetközileg elismert képző-, és iparművészeknek teremt lehetőséget, hogy bemutassák innovatív és kreatív alkotásaikat, melyek zöme a vásár alkalmával megvásárolható. Az egyedi alkotások aukcióján befolyt összeget jótékony célra, a szintén a kerületben működő Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők, amely segítséget nyújt a központ épületének felújításában és modernizációjában.

Az idén Portugália lesz a vendég: portugál zene, film, irodalom, kortárs építészet, csempeművészet, tradicionális ételek, borvacsora, borkóstoló várja a részvevőket.

A hétvége egyik központi témája az újrahasznosítás és a környezettudatosság lesz, a téma kapcsán több előadáson és workshop-on is részt vehetnek az érdeklődők.

Időpont: 2016. május 6-8.

Helyszín: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)

További információt itt talál!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek