Nézzen magyar filmeket 800 forintért!

  Már javában tart a 2. Magyar Filmhétre átkeresztelt filmszemle, amelynek keretében 270 filmet nézhetünk meg.

  Február 29-én, hétfőn az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Saul fia vetítésével kezdődött a 2. Magyar Filmhét. De március 1. és 6. között a Cinema City MOM Parkban 6 kategóriában összesen 270 film pereg majd és számos kiegészítő program is színesíti a filmes mustra kínálatát - írja a Port.hu.

  A versenyfilmek vetítésén túl, lesz plakátkiállítás és szakmai nap, amelynek keretében a Médiatanács - a Magyar Média Mecenatúra programról -, a Filmalap, a Filmiroda és a MANDA tartanak ismertetőt. De elsőfilmesek, főiskolai és egyetemi hallgatók is bemutatják majd alkotásaikat, a hétvégén pedig családi mozikkal várják a közönséget.

  A filmhéten a 86 éves korában elhunyt Oscar-, BAFTA- és Emmy-díjas operatőr, Zsigmond Vilmosról is megemlékeznek, aki élete végéig szívén viselte a hazai filmgyártás ügyét, és a fiatal magyar operatőrök támogatásából is kivette a részét. A legendás operatőr Magyarországon eddig nem látott, forgatási teszt-polaroid képeiből szerveznek kiállítást, valamint levetítik Brian De Palma Fekete Dália című filmjét, melynek fényképezéséért 2007-ben negyedik alkalommal jelölték Oscar-díjra Zsigmond Vilmost.

  A filmhét vetítéseire 800 Ft-os egységáron lehet jegyeket váltani.

  Travelo rendezvény ötletek
  Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo rendezvénymellékletén!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!