18 karikás előadás az Operaházban

  A görög szerelem nyomába ered az Operaház 18 éven felülieknek szóló LateNight-sorozatának új produkciója. Gluck és Bertoni Orfeusz történetéről íródott műveit egy estén nézheti meg a közönség a Zeneakadémia Solti-termében; a bemutatót pénteken tartják.

  Az est első részében Gluck legnépszerűbb operája, az Orfeusz és Eurüdiké csendül fel az eredeti, 1762-es bécsi változatban, Szenteczki Zita színrevitelében. A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színház- és bábrendező szakos hallgatójának koncepcióját Gluck mellett Carol Ann Duffy kortárs skót költőnő Eurüdiké című verse is inspirálta. Szenteczki Zita rendezése az idilli happy end helyett a pár kapcsolatára koncentrál - írják az Operaház közleményében. Orfeuszt és Eurüdikét két fiatal énekes, Daragó Zoltán és Molnár Ágnes alakítja, Ámor szerepében Rácz Rita lép színpadra.

   

  Forrás: Travelo

  Második műsorszámként Ferdinando Bertoni darabja látható Lázár Helga színrevitelében, az alkotó ugyancsak negyedéves bábrendező szakos hallgató. Bertoni 1776-ban jó barátja, a kasztrált énekes, Gaetano Guadagni számára írta meg a maga Orfeuszát. Bevallottan Gluck partitúrájából merítve komponált, ugyanazt a librettóalapot használva. Ez a tény az akkori hallgatóságból némi felháborodást váltott ki, a 2016-os dupla bemutató közönsége számára azonban igazi kaland lesz felfedezni a sok hangulati és dallambeli hasonlóság/azonosság mellett a kis különbségeket is - fogalmaz a közlemény.

  Az előadás címszerepét a széles repertoárral rendelkező Várhelyi Éva énekli, mellette Eurüdikét Wierdl Eszter, a Hymenné átformált Ámort pedig Kertesi Ingrid alakítja. A produkciók zenei vezetője és az est karmestere Bartal László.

  A GreekLateNight a premiert követően további három februári alkalommal látható a Zeneakadémia Solti-termében. Az előadások 21 órakor kezdődnek.

  Travelo rendezvény ötletek
  Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo rendezvénymellékletén!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!