Egy lánybúcsún minden megtörténhet

Nem telt el úgy hétvége a nyáron, hogy ne találkoztunk volna éjjelente a városban lánybúcsú-csapatokkal, akik romkocsmákban, tetőbárokban, szabadtéri koncerteken ünnepelték a jövendőbeli ara utolsó szingli estéjét. De hol bulizzunk télen, hol és hogyan tegyük emlékezetessé az estét, mielőtt oltár elé vezeti őt álmai férfija?

A jó lánybúcsú egyik titka az alapos felkészülés és tervezés, persze a menyasszony tudta nélkül. Az egyetlen rész, ahol őt is vonjuk be a szervezésbe, az az időpont egyeztetés. De minden más maradjon titokban!

Galéria: Egy lánybúcsún minden megtörténhetFotó: Northfoto

 A bulira jöhetnek barátnők, kollégák, rokonok, de a vendéglista összeállításánál figyeljünk rá, hogy csak azokat hívjuk meg, akik nem utálják egymást, mert nincs annál rosszabb, amikor két veszekedő nő tönkreteszi a lánybúcsút. Közös címlistán levelezzük le a részleteket, senkit se hagyjunk ki belőle, hiszen sokszor egymás ötletén felbuzdulva jönnek elő a még eredetibb gondolatok. Találjunk ki vicces, szexi, ügyességi feladatokat, de a menyasszonyt sose vonjuk bele olyanba, amiben kínosan érezheti magát.

A kihívások lehetnek otthoni feladatok, például: kvíz a kedveséről, gyorsasági habverés vagy zoknipárosítás, szituációs játékok. Ha pedig kimozdulunk a négy fal közül, akkor idegeneket is bevonhatunk a buliba: a leendő feleség kérjen puszit férfiaktól, majd készítsünk róluk közös fotót, gyűjtsön tanácsokat a házasságához, a pólójára előzőleg felvarrt szívecskéket adja el férfiaknak.

Apropó, póló! Összetartozásunkat még jobban kifejezhetjük, ha egyenpólót készíttetünk, valamilyen vicces felirattal: Eladva!, Született feleség leszek!, a menyasszonyt pedig további kiegészítőkkel (fátyol, diadém) aggathatjuk fel. De akárcsak a programoknál, itt is fontos, hogy csak akkor tegyük, ha a menyasszony személyiségéhez passzol a dolog. 

Masszázstól a táncos fiúig

Na, de hova menjünk, ha nem akarunk otthon bulizni, és a sütizős, kávézós, csendesen vacsorázós lehetőségek nem elég izgalmasak?

Ha teljes ellazulásra vágyunk, akkor ugorjunk be egy wellness központba (pl. Magnolia, Mandala, Vanilla Day Spa), ahol néhány órán át közösen kényeztethetjük magunkat masszázsokkal, a szaunában vagy a jakuzziban. Utána irány a fotóstúdió, ahol profi stáb segítségével igazi csajos fotózáson vehetünk részt. Van itt minden, ami a szépüléshez kell: sminkes, fodrász, stylist, így igazi modelleknek érezhetjük magunkat. Van olyan stúdió, ahol ehhez ruhákat, szexi fehérneműket és parókákat is adnak, máshol behűtött pezsgővel készülnek.

Galéria: Egy lánybúcsún minden megtörténhetFotó: Boston Globe / Europress / Getty

Amennyiben igazi sportos, belevaló csajok vagyunk, válasszunk mozgásos programot. Beleshetünk például a rúdtánc vagy a székes tánc titkaiba, vagy közösen tanulhatunk be egy hastánc koreográfiát. A trükköket barátnőnk remekül kamatoztathatja majd a nászéjszakán, de mi is sokat profitálhatunk belőle, sőt, ha elég bevállalósak vagyunk, akkor a lakodalomban a násznépnek is előadhatjuk tudományunkat.

De ha igazából nem is mi szeretnénk táncolni, hanem inkább izmos férfitestekben gyönyörködnénk, akkor szervezzünk be egy chippendale fiút, vagy menjünk olyan szórakozóhelyre, ahol van táncos fiú show. És ez még nem minden! Arra is van lehetőség, hogy a srác privátban nekünk táncoljon és vetkőzzön, mégpedig egy partibuszban! Miközben Budapesten furikáz bennünket a busz, és isszuk a koktélokat, hallgatjuk a zenét, addig a chippendale fiú csak nekünk táncol.

Mindent az ízlelőbimbóknak!

Nem kell azonban feltétlenül zajosnak, alkoholmámorosnak, férfitestekkel zsúfoltnak lennie a lánybúcsúnak. Remek programokat találhatunk a gasztronómia világában is. Főzhetünk együtt például egy látványkonyhában, ahol mindent előkészítenek nekünk, segítenek, ha kérjük, és ahol a buli után nem kell mosogatni. Szerintem ez sokaknak fontos szempont. A 3-4 órás program keretében különféle feladatokat adhatunk a fiatal feleségnek, hogy bebizonyítsa, készen áll a házasságra, majd végül megehetjük mindazt, amit főztünk.

Ám ha inkább valami édesre vágyunk, akkor készítsük el saját csokoládénkat, miközben végigkóstoljuk a történelem legfinomabb csokijait. Ha pedig bort iszogatnánk ezen az estén, akkor üljünk be egy borkóstolóval egybekötött gyorstalpaló bortanfolyamra, vagy keressünk egyet a borvacsorákat kínáló éttermek ajánlatai közül.

Galéria: Egy lánybúcsún minden megtörténhetFotó: Pymca / Europress / Getty

És hogy ne csak az ízlelőbimbóink fáradjanak el, hanem az agysejtjeinket is megtornáztassuk, menjünk el egy szabadulószobába, ahol a menyasszonynak logikai feladatok megoldásával kell kiszabadulnia az emberrablók fogságából. De van olyan hely is, ahol a szervezők beleszövik a sztoriba a menyasszony életének egy-egy eseményét, akit itt aztán további meglepetések érnek majd: a rejtély megfejtése közben a saját fényképeire bukkan, vagy egy olyan kódot kell kitalálnia, ami a saját vagy kedvese születési dátumát rejti.

Bármit is szervezünk a lánybúcsúra, készítsünk részletes programtervet, amiben benne vannak a helyszínek, az időpontok, egymás telefonszámai. Mindenki kapjon belőle egy példányt, mert mi lesz, ha valaki kicsit lemarad a társaságtól, és ne adj' isten elvész a pesti éjszakában? De az is nagyon fontos, hogy az ünnepelt egy percig se unatkozzon, ugyanakkor kínos helyzetekbe se kerüljön. És ami talán a legfontosabb: épségben érjen haza a lánybúcsúja után!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek