Lencsés street food a Bazilikánál szilveszterkor

A Bazilika előtti téren hajnal 3-ig a legnagyobb slágerek zenéjére búcsúztathatják az idei esztendőt, a január elsejei Lencse Napon pedig szerencsehozó ételeket kóstolhatnak a gasztrokiállítóknál és a street food árusoknál. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat január 1-jén 22 órakor zárja kapuit.

Sokan szeretik köztereinken utcabáli hangulatban tölteni az év utolsó óráit és köszönteni az új évet. Ennek lehet ideális helyszíne a Bazilika előtti tér, amelynek közelében - a Zrínyi utcában - a karácsonyi szezon legnagyobb és legváltozatosabb street foodja várja a látogatókat, és ahol forró italkülönlegességekkel biztosítják a szilveszteri menüt és a hangulatot. Mindehhez a Bazilika monumentális homlokzatának az adventi ünnepekre komponált 3D-s fényfestése szolgáltat varázslatos hátteret, amelyet a látogatók december 31-én 22 óráig láthatnak. Szilveszterkor hajnal 3 óráig szól majd a zene a téren és a legnagyobb slágerek zenéjére búcsúztathatja mindenki az idei esztendőt. Az éjféli koccintáskor felhangzik a magyar és az európai himnusz is.

 2016 első napján az újévi hagyományokat követve rendhagyó Lencse Nappal várják a látogatókat a Bazilikánál, ahol a vásár street food kiállítói változatos, a szerencsehozó lencséből készült ételeket is felvonultató étlappal várják a látogatókat.

Az ókori Rómából származó hagyomány szerint, aki az év első napján lencsét eszik, annak szerencsében és anyagi jólétben lesz része a következő évben. A lencse ugyanakkor az egyik legrégebb óta fogyasztott emberi táplálék is, és számos jótékony hatása ismert. A magyar népgyógyászat is korán felismerte a hüvelyes növény fogyasztásának kedvező hatásait. A mediterrán térségben és a Közel-Keleten napi szinten fogyasztott lencsét ugyanis az egyik legegészségesebb ételként tartják számon: gazdag fehérje és rostforrás, dúskál a vitaminokban és az egyéb létfontosságú tápanyagokban.

Reggel 10 órától egész nap az ingyenes korcsolyapálya is várja a szórakozni vágyókat ingyenes korcsolyabérléssel. Január 1-jén a rendezvény 22 óráig tart nyitva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek