Ön is részese lehet az éjféli mobil-tűzijáték rekordnak Bécsben

  Rengeteg program közül választhat, aki úgy dönt, hogy az óévet az osztrák fővárosban búcsúztatja. Városszerte 13 színpadon rendeznek különleges műsorokat, a Rathausplatzon rekordkísérletre készülnek, a Zene Házába pedig ingyenes lesz a belépés.

  Fotó: Haus der Musik / Inge Prader

  Gondolt már arra, hogy szívesen vezényelné a Bécsi Filharmonikus Zenekart, miközben a Kék Duna keringőt játsszák? A bécsi Zene Házában (Haus der Musik) idén ezt is megteheti, amely az óév utolsó napján különleges programokkal várja a látogatóit. A december 31-én 14:00 és 22:00 óra között ingyenesen látogatható múzeumban ugyanis virtuális karmestereket keresnek, így bárki kipróbálhatja magát a zene világában is.

  A 26. Silvesterpfad alkalmából Bécs számos pontján rendeznek programokat. A Rathausplatz a szilveszteri műsorok hagyományos helyszínének számít, itt a koncertek után éjfélkor egy világrekordot is szeretnének megdönteni. A legnagyobb mobil-tűzijátékot szervezik, melyben minden látogató részt vehet. Csupán az „Oroundo Vienna" nevű okostelefonos alkalmazást kell letölteni, majd a visszaszámlálás után, amely az óriási kijelzőkön követhető, éjfélkor a telefonokat a magasba tartani. A programból persze a valódi tűzijáték sem marad ki.

  Fotó: Christian Jobst

  Azok sem maradnak viszont szórakozás nélkül, akiknek nincs kedvük kimozdulni, hiszen a Rathausplatzról 23:30-tól élő közvetítést láthatnak a Silvesterpfad honlapján. A Városháza előtti tér másnap sem marad üres, január elsején 11:15-től élőben közvetítik az újévi koncertet. A Silvesterpfad honlapján a részletes program és helyszínek is elérhetők. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!