Még nem késő megszervezni a céges karácsonyi partit

Most kapott észbe, hogy mégis kellene egy céges karácsonyi buli? Nyugodjon meg, semmi sincs veszve. Még van legalább egy hete, hogy olyan helyszínt válasszon, és olyan programot szervezzen, amelyet biztosan az összes kolléga évekig emlegetni fog.

A helyszín kiválasztásánál fontos, hogy könnyen megközelíthető legyen, és lehetőleg éjszakai járattal is haza lehessen jutni majd onnan. A félreértések végett érdemes a meghívóban feltüntetni a dress code-ot is - hiszen nem lenne jó, ha bárki kényelmetlenül érezné magát a kisestélyijében, vagy ellenkezőleg, túlságosan alul öltözne. A jó cégvezetés ismeri a munkatársait, így azt is tudja, milyen karácsonyi parti illik hozzájuk. Egy visszafogott, szolid társaság nem fogja jól érezni magát egy szeletelős techno-buliban, a sörre és borra specializálódott társaság pedig valószínűleg unatkozni fog egy könyvtári felolvasóesten.

Galéria: Még nem késő megszervezni a céges karácsonyi partitFotó: Gustavo Caballero / Europress / Getty

Variációk ünnepi vacsorára

Ha csak egy ünnepi vacsorára szeretné meghívni kollégáit, akkor választhat a felszolgált vagy a svédasztalos változat mellett. Az előbbi elegánsabb, az utóbbi kötetlenebb, és nagyobb ételkínálatra ad lehetőséget. A hangulatot feldobhatjuk zenével, rendelhetünk például egy kis zenekart vagy az étterem zenelejátszó berendezését hívhatjuk segítségül. Már 20-30 főtől vállalnak céges vacsorát a Széchenyi Kertvendéglőben, ahol a hangulatot fokozza az üvegfalakon át látható Városliget. A Vén Diák Étteremben ennél kevesebb fővel is várnak bennünket, a környéken igazi pezsgő belvárosi élet van.

A karácsonyi menüsort végigehetjük azonban egy étteremnél izgalmasabb helyen is. Vajon mit szólnának az alkalmazottak, ha vacsora közben cápák úszkálnának körülöttük, vagy ők úsznának a Dunán egy hajón, miközben a budapesti panorámában gyönyörködve lakomáznak? Másnap biztosan elárasztanák a Facebookot különleges fotókkal, és szuperlatívuszokkal tűzdelt kommenteket írnának a képekhez.

Ha kicsit aktívabb estét szeretnénk, akkor a vacsorát összeköthetjük egyéb programokkal. Kis cégünk lelkes dolgozói biztosan örülni fognak, ha a stand up comedy sztárjai szórakoztatják őket, miközben falatoznak, vagy ha bowlingozhatnak és wellnessezhetnek, miután (mielőtt) megvacsoráztak. Sőt, olyan partit is szervezhetünk, ahol a póker- és rulettasztalnál is kipróbálhatjuk magunkat.

De mi lenne, ha inkább azt ennénk, amit mi magunk főztünk? A főzőiskolákban erre van is lehetőség. Itt a tűzhely körül sürgölődve, közben bort kortyolgatva biztosan oldódik a hangulat, és mire megfő a vacsora, garantáltan ünnepi hangulatba kerülünk. A hagyományos közös főzésnek egyéb alternatívái is vannak, egyre nagyobb divat például a charity főzés, amikor együtt elkészítünk 100-150 adag ételt, és ennek nagy részét együtt osztjuk szét a rászorulók között. Vagy az egészségtudatosság jegyében ragadunk fakanalat, és állunk neki közösen a glutén-, cukormenetes, diétás finomságoknak. Egy ilyen estén akár kedvenc karácsonyi süteményeinket is megtanulhatjuk reform módon elkészíteni. De ha inkább az italokra szeretnénk fókuszálni, akkor készítsünk koktélt! Mire megtanuljuk a mixerszakma alapjait, valószínűleg, már mindenki jó hangulatban lesz.

Még nincs meg a céges karácsonyi buli helyszíne?
Nézzen körül a Travelo rendezvényoldalán! Országos adatbázisunkban különleges helyszíneket talál. Ha már megszervezni sincs ideje, válasszon oldalunkról rendezvényszervező céget! Ha úgy dönt, hogy a partyt a cégnél tartják, catering céget is tudunk ajánlani Önnek. Ha pedig valami különlegessel készülne, rendezvénytechnikai cégek közül is válogathat.

Sört ide, bort ide!

Az ültetett éttermi vacsoránál oldottabban ünnepelhetünk, ha kibérelünk egy borozót vagy sörözőt. Ha igazán kis cégről van szó, akkor a néhány kollégát akár be is fizethetjük egy rövid, kóstolóval egybekötött bortanfolyamra. Az ízorgiát pedig fokozhatjuk, ha a bort csokival vegyítjük! Az egyik kedvenc helyünkön elsősorban borkóstolókat tartanak, amelyet azonban rendezvényre is ki lehet bérelni. A galérián kb. tízen férnek el kényelmesen, de ha többen érkezünk, a lenti részt is kivehetjük. A szaküzletben hatalmas a választék a hazai és külföldi borokból, bármelyiket kérhetjük.

Borbárokból egyébként egyre nagyobb a kínálat Budapesten, és az utóbbi időben egyre trendibb dolog nem csak kóstolgatni, de egy kicsit érteni a borokhoz. Ezért ha ilyen helyre szervezzük a céges bulit, érdemes felkérni egy borászt, vagy borszakértőt, hogy kicsit avassa be a csapatot ezekbe a rejtelmekbe. Az estéhez persze kóstoló és különféle falatkák dukálnak!

Galéria: Még nem késő megszervezni a céges karácsonyi partitFotó: Bloomberg / Europress / Getty

Ám ha cégünk inkább sörös, akkor menjünk sörözőbe, állíttassunk össze az üzletvezetővel egy kóstolósort, kérjünk hozzá finomabbnál finomabb sörkorcsolyákat. Sőt, akár be is leshetünk a sörkészítés folyamatába, ha olyan sörözőbe szervezzük a céges karácsonyt, amelynek szomszédságában sörfőzde működik. A nedű arany színe tökéletesen passzol majd az ünnepi hangulathoz!

TIPPÜNK: Tekerjünk a sörért!
Ki mondta, hogy a Beerbike csak a részeg bulituristáké? Felejthetetlen lesz a karácsonyi parti, ha egy Beerbike-on tekerjük végig az estét. A maximum 14 fős (8 pedálos és 6 „lustálkodó") járgány min. két órára bérelhető, a pultja kivilágított, CD- és MP3-lejátszóval felszerelt, van teteje, így hóesésben sem ázunk el rajta.

Táncra fel!

Amennyiben kis vállalatunk igazán bevállalós, alkalmazottai bulizósak, akkor nyugodtan keressünk olyan helyszínt, ahol egy kis külön termet kibérelve egész éjjel szólhat a zene, akár meghívott zenekarral, akár saját DJ-vel. A belvárosban gomba módra szaporodnak a trendi szórakozóhelyek, amelyekben zárkörű rendezvény szervezésére is van lehetőség.

A VakEgérben például a házibuli termet éppen erre a célra tartják fent, a Symbolban hét különböző méretű helyiség közül választhatunk, a Broadway Cluban pedig egy hangulatos pinceklubban múlathatjuk az időt. Természetesen a Gozsdu udvart sem hagyhatjuk ki a sorból, itt többek között a Spíler Shanghai alatti különteremt ajánljuk, ahol a „titkos bár" tökéletes bulihelyszín 140 főig, de két külön teremmé is alakítható, valamint ültetett és álló vacsorákra, fogadásokra is tökéletes.

Galéria: Még nem késő megszervezni a céges karácsonyi partitFotó: Juan Silva / Europress / Getty

Extrém karácsonyi ötletek

Engedjük nyugodtan szabadjára a fantáziánkat, ha valóban szeretnénk levenni kollégáinkat a lábukról. Erre remek megoldás egy szabadulószobás karácsonyi összejövetel. Budapesten közel száz ilyen hely működik, ahol egy-két óra alatt egy rejtélyt kell – különféle kódok, feladványok segítségével - közösen megoldani. A győzelem után pedig jöhet a koccintás, akár itt, akár egy bárban vagy borozóban.

Garantáltan nem lesz punnyadós az este akkor sem, ha bowlingozni, gokartozni, vagy lézerrel harcolni visszük a csapatot. Ezeket a helyszíneken általában ki lehet úgy bérelni, hogy csak mi legyünk ott, és lehet ételt-italt is kérni. A terem- vagy pályabérletért óránként kell fizetni, és már 2-4 főtől is van rá lehetőség.

Galéria: Még nem késő megszervezni a céges karácsonyi partitFotó: Andy Cross / Europress / Getty

Viszonylag új hely itthon a versenyautós szimulációs központ, ahol a Forma1-es versenyzők által használt szoftverek segítségével, igazi F1-es kormánnyal és versenyautós ülésben vezethetünk a virtuális pályákon. A centrumban tíz szimulációs gép van, és online versenyezhetünk egymással is. Vacsorázni a helyi szendvicsbárban lehet, ahol a kérésünkre saját menüsort is össze tudnak állítani.

Az ötletek és lehetőségek tárháza tehát nagyon széles, valóban csak a kreativitásunk szabhat határt mindennek. Amit mi javasolni szeretnénk, hogy ne ijedjenek meg eltérni a megszokott, bevált, és kissé talán már unalmassá is vált karácsonyi partiktól, hanem válasszanak idén valamilyen különleges helyszínt vagy programot, hogy ez az ünnepi buli most valóban más legyen, mint a többi!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek