Luca-napi fényfestést kap a debreceni Agóra épülete

Különleges fényjátékkal várja az érdeklődőket az Agóra Tudományos Élményközpont 2015. december 13-a és 19-e között. Luca napján naplementekor színes kivilágítást kap az Agóra épülete.

Decemberben ünnepi hangulatú valamint fagyos témájú ismeretterjesztő programokkal készül az Agóra. Az érdeklődőket elkalauzolják a Föld és a Naprendszer leghidegebb tájaira, alkotóelemeire bontanak egy hóembert, de azt is megvizsgálják például, milyen gyorsan kellene repülnie a szánjával a Mikulásnak, hogy minden gyerek megkapja az ajándékát.

A Fény évének zárásaként vasárnap, Luca napján naplementekor színes kivilágítást kap az Agóra épülete és az élményközpont közelében álló fák. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni.

Fotó: Agóra Élményközpont

Ragyogó égbolt címmel három új teljeskupolás-rövidfilmet nézhetnek meg a látogatók szombattól az Agóra mobil digitális planetáriumában. Az első filmben szinte testközelből csodálhatók meg 2015 legjobb csillagászati fotói. Ezután egzotikus vidékekre repíti a nézőket Eric Freeman, azaz ElderFlux elektronikus zenei kompozíciójához készült látványos timelapse videója, a Cycle.

Utolsóként pedig megismerhető a fényképezés és a csillagászat közös őse: a fény. Emellett az Agóra csillagászai ünnepi planetárium műsorral készülnek.

Az előadások és kísérleti bemutatók hétköznapokon 14, 15, 16 és 17 órakor kezdődnek, hétvégén 11-től 17 óráig óránként indulnak. A részletes programról itt tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek