Borospalackokból készül karácsonyfa a Műjégpályán

  Idén is lesz palackokból épült Borkarácsonyfa, és először lehet majd BalatonBor hordómintákat kóstolni december 15-én, az Adventi Balaton Szalonon.

  Idén újra Budapestre érkeznek a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói, hogy egy különleges hangulatú Adventi Balaton Szalon keretében mutassák meg karácsonyi kínálatuk legjavát a fővárosi közönségnek december 15-én.

  A téli csodaország hangulatú rendezvényen közel 40 balatoni bort lehet majd kóstolni. A családi pincészetek itt mutatják be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba.

  Fotó: Balatoni Kör

   Az Olaszrizlingből készített BalatonBor lesz az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modell értékű kezdeményezés és a rendezvényen lehet első ízben, hordómintaként BalatonBort megkóstolni. Idén is felállítják a Műjégpályán a Borkarácsonyfát, 16:30-tól.

  Ezt követően az Adventi Balaton Szalon vendégeit 17:30 órától várják a jól fűtött díszteremben (ide közvetlenül is fel lehet jutni a főbejárattól, a Műjégpálya belépő megváltása nélkül).

  A Balatoni Kör az Olaszrizling Október rendezvényen mutatta be először a BalatonBor címkéjét. A közös termék elkészítésével, az első régiós bormárka létrehozásával szeretnék tovább erősíteni a balatoni borászok összefogását az idei szürettől kezdve. A BalatonBor jövő április végén már Ipacs Géza által tervezett új egységes címkével kerül piacra, de a címkén minden esetben szerepel majd az adott olaszrizling tételt elkészítő borász vagy borászat neve is.

  A rendezvény időpontja: 2015. december 15. (kedd) 16:30-21:00-ig

  Helyszín: Városligeti Műjégpálya (1146 Budapest Olof Palme sétány 5.)

  Belépők: Borkarácsonyfa állítás és kóstoló a műjégpályán: a műjégpálya vendégeinek ingyenes

  Adventi Balaton Szalon a díszteremben: 2000 Ft

  Kiállítók:

  Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

  Laposa Borbirtok

  Légli Szőlőbirtok és Borászat

  Szent Donát Pincészet

  Szeremley BirtokIstvándy Pincészet VáliBor Villa Tolnay

  Bergmann Cukrászda

  Balaton-felvidéki Nemzeti Park

  Hotel Bonvino Badacsony

  Magyar Turizmus Zrt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!