Szombaton vezetett padlástúrát tartanak a gödöllői kastélyban

  Padlástúrára, kódfejtő játékra és a papírrestaurátor szakma rejtelmeivel való ismerkedésre invitálja az érdeklődőket a gödöllői királyi kastély szombaton a Múzeumok őszi fesztiválja országos rendezvénysorozat keretében.

  Délelőttől kezdve hat különböző időpontban, tizenkét fős csoportokban lehet majd felmenni a kastély padlására, a nemrég felújított lovarda és a hozzá tartozó épületrészek fölé - tájékoztatta Tüske Boglárka sajtóreferens az MTI-t.

  A 10 éven felülieknek meghirdetett különleges túrán az épület műszaki szakembere egyebek mellett megmutatja azt, hogyan férnek meg egymás mellett a régi padlás ácsolatai és a modern gépészeti berendezések, eszközök. A túrán kötelező zárt cipőt viselni az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

  Kora délután a papírrestaurátor mesterség nyomába eredhetnek a kézművesség iránt érdeklődők. A kérdésekre Peller Tamás papírrestaurátor válaszol, egyúttal felfedi munkája kulisszatitkait. Kiderül például, hogy miben voltak mások a régi levelek a maiakhoz képest, vagy épp hogyan tehetők olvashatóvá Erzsébet királyné egykori levelei. A szakember irányításával kézműves foglalkozást is tartanak.

  Este, a kastély zárása után a 16 év felettiek kódfejtős, izgalmas játékon vehetnek részt - magyarázta Tüske Boglárka. A háromfős csapatoknak a múzeum tereiben (az egyes lakosztályokban) időre kell megoldaniuk néhány logikai feladatot, hogy eljuthassanak a rejtélyig. Erről csupán annyit árult el a sajtóreferens, hogy a királyi család egyik tagjának híres személyes tárgyát kell megkeresni.

  Travelo rendezvény ötletek
  Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo új rendezvénymellékletén!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!