Nyitott műtermek délutánja: 40 alkotó fedi fel a műhelytitkokat

  Vezetett séták, alkotók és nyitott műtermek várják az érdeklődőket október 17-én és 18-án Budapesten a Nyitott Műtermek Délutánja elnevezésű programsorozaton. A látogatók 12 helyszínen csaknem 40 alkotóval találkozhatnak, bepillanthatnak a kulisszák mögé és megismerhetik azt a közeget, ahol a művek születnek.

  A kötetlen programokon az alkotók megmutatják éppen készülő alkotásaikat, történeteket mesélnek, megosztják gondolataikat a művészetről, és beavatnak munkamódszerükbe is - közölték a szervezők az MTI-vel.

  Fotó: Nyitott Műtermek Délutánja

  Szombat délután három műteremház várja a látogatókat: az Art Quarter Budapest multikulturális központban festők, szobrászok és performerek dolgoznak, többek között Borsos Lőrinc, Christa Bartesch, Halász Péter Tamás és Douglas Stichbury.

  A Center of Contemporary Art Budapest - amely művészetszervező tevékenységnek is helyet ad - alkotói közé tartozik Bárdosi Katinka és Németh Marcell. Az egyik legfrissebb budapesti művészeti műhely, a LAOS egyelőre csak festőknek kínál inspiratív közeget, itt alkot Ezer Ákos és Gantner Dániel is. A műteremház nyitó kiállítása - a Magyar Képzőművészeti Egyetem friss diplomásainak munkáiból rendezett csoportos tárlat - szombat este lesz.

  Vasárnap egyéni műtermekbe látogathatnak el az érdeklődők: a Merészkedés program művészi kalandozásra invitál Papageorgiu Andrea, Kontra Ágnes, Szirtes János és Molnár Ágnes Éva műtermébe.

  Az Ecset, zongorabillentyű, satöbbi... című séta házigazdái Kelemen Zénó, Barabás Márton és Balogh Csaba, a B-Line elnevezésű séta résztvevőit pedig Barabás Zsófi, Bernát András és Bullás József látja majd vendégül.

  A Nyitott Műtermek Délutánját 2012-ben Bérczi Linda művészeti menedzser hívta életre azzal a céllal, hogy új módon, különleges élményt kínálva hozza közelebb a legkülönfélébb területeken alkotó képzőművészeket és a nagyközönséget.

  Információt itt talál a részletes programokról!

  Travelo rendezvény ötletek
  Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo új rendezvénymellékletén!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!