Egzotikus ízekben kóstolhat kürtőskalácsot a Vajdahunyad váránál

Chilis, gyömbéres, mákos-mazsolás, málnás és még számtalan egyéb ízesítésű, sőt glutén-, laktózmentes kürtőskalácsot is kóstolhatnak a péntektől vasárnapig tartó Kürtőskalács Fesztivál vendégei a fővárosi Vajdahunyad váránál, ahol gyerekprogramok, koncertek és gasztroversenyek is várják az érdeklődőket.

Fotó: Vanik Zoltán / Facebook Kürtőskalács Fesztivál

A harmadik alkalommal megrendezett Kürtőskalács Fesztivál idei újdonságai a hideg és meleg ízeket ötvöző Kürtős Fagyi és kürtőssel körülölelt, töltött, csokiba mártott desszert-különlegesség, a KürtiCake.

A fesztiválon lesz jótékonysági célú nagy közös sütés: az elkészült kalácsok és a nevezési díjak egy részét idén a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetségének ajánlják fel. A sütés mellett kürtőskalács szépségversenyt is rendeznek, a legszebb ínyencség készítőjét pedig tiszteletbeli Vitéz Kürtős taggá avatják és értékes ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Emellett lesz grilldesszert-készítő verseny, amelyre négy kategóriában lehet nevezni különféle édességekkel, és a versenyzőknek persze kürtőskalácsot is kell majd készíteniük. A sósabb ízek kedvelőinek a vár belső udvarán faszénen sült sós ételekkel, húsokkal is készülnek, bemutatva, hogy a faszén nemcsak a kürtőskalács-készítéséhez remek. Szombaton és vasárnap grillbemutatók is várják az érdeklődőket.

Fotó: Vanik Zoltán / Facebook Kürtőskalács Fesztivál

A fesztiválon rengeteg gyerekprogram várja a gyerekeket és a családokat: lesz Kürtipédia kvízjáték, szenes rajzok versenye, mesemondás, bohócok, bábszínház, tűzzsonglőr show. Koncertek is szórakoztatják a vendégeket, fellép többek közt Szeder, a Maszkura és Tücsökraj, Janicsák Veca és Szabó Ádám, Zséda és a Group'n'Swing.

Travelo rendezvény ötletek
Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo új rendezvénymellékletén!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek