Felpörögnek az események a lila vizű szerb fürdőben

Nemrég fedett medencével turbózták fel a vajdasági Pacséron található Tófürdőt, most pedig jakuzzi és szauna kialakítását tervezik.

Öt évvel ezelőtt nyílt meg a pacséri sós vizű, ásványi anyagokban gazdag gyógyfürdő szabadtéri részlege, amelyet nyáron élvezhetnek az üdülni vágyók. Tavaly nyáron mi is felhívtuk a figyelmüket, a kétezer négyzetméteres szabadtéri tómederre, amelyben lila vagy inkább rózsaszín vízben lehet megmártózni.

Fürdőzők a lila vizű termáltóbanForrás: Facebook / Termalna Banja Pačir - Gyógyfürdő Pacsér

Valamivel több mint egy éve üzemel a gyógyfürdő fedett része, illetve tavaly két új pumpát is vettek a termálvíz kútjába, hogy meghibásodás esetén zökkenőmentes legyen az üzemeltetés. Két áramfejlesztőt is beszereztek, az egyik a kút-, a másik a medence áramellátására szolgál. Erre azért volt szükség, hogy a térségre jellemző áramszünetek esetén zavartalan legyen a fürdőzés.

A nemrég átadott fedett részlegForrás: Facebook / Termalna Banja Pačir - Gyógyfürdő Pacsér

A fejlesztések idén sem állnak le: a tervek szerint tavasszal már szaunák is várják a vendégeket a fedett részlegben. Finn szauna és infraszauna kialakítása van folyamatban, illetve masszázsrészleget is építenek. Az év folyamán továbbá egy jakuzzi létrehozását is tervezik - tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap híréből.

A jelenlegi konyha kínálatát is hamarosan bővíteni fogják: sült burgonyával, palacsintával és lángossal kínálják az éhes látogatókat, a jövőben pizzát és csevapot is szeretnének árusítani. A látogatók ezentúl értékmezőrző „kazettát" is igényelhetnek, amelyet 200 dinárért, átszámolva mintegy 540 forintért tudnak igénybe venni, de ez nem jelent plusz költséget, ugyanis a pénzt távozáskor visszakapják. 

A kis falu gyógyfürdője a közelmúltban a National Geographic egyik különszámában is szerepelt, amelyben kiemelték a víz gyógyhatását és érdekes lila színét, illetve a magyarországi viszonyokhoz képest kedvező szolgáltatási díjait – írja a vajdasági napilap.

Az árak a közelmúltban nem változtak a gyógyfürdőben,17 órától a 19 órás zárásig továbbra is féláron lehet fürdeni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek