A világ legkülönlegesebb medencéi, amelyek mindenkit csobbanásra csábítanak

Feszített víztükör egy szálloda 57. emeletén; egy másik, amelyben pár méterre az elefántok társaságában fürdőzhetünk; és egy vérvörösre festett medence a buja thaiföldi luxuspardicsom kellős közepén – csak néhány a világ legkülönlegesebb medencéi közül.

Medence a hotel tetején Mexikóban

Pazar kilátásban lehet része annak, aki megmártózik a mexikói Monterrey városában található Habita Hotel medencéjében, amely az épület tetején kapott helyet. A vendégeket 360 fokos panoráma fogadja: úszás közben rálátni a hotel körüli hegyekre, és este a város fényei is jól mutatnak a magasból.

Pazar kilátás a tetőn kialakított medencébőlForrás: Facebook / Habita MTY

Medence a szafari szívében

Tanzánia Nemzeti Parkjában található a Four Seasons Safari Lodge szálloda, ahol a vendégeknek el sem kell hagyni a medencét ahhoz, hogy megismerkedjenek a vadvilág sokszínűségével. Kis szerencsével a park lakóival is találkozhatnak, akik gyakran meglátogatják a vadonban kialakított medencét. Az elefántokkal úszkálásnak viszont borsos ára van: a szállodában ezer dollár egy éjszaka - írja a szerb Turistički Svet utazási magazin.

A vadon állataival csobbanhatForrás: Facebook / Four Seasons Safari Lodge

Mintha a rizsföldeken úszkálna

Bali csendes, keleti partján fekvő szikláin alakították ki az Amankila szállodát, amely egy háromszintes úszómedencével várja vendégeit. Még hozzá nem is akármilyennel! Ebben a vizes blokkba lépve ugyanis egyenesen a térségre jellemző, teraszos rizsföldeken érezheti magát az ember.

Háromszintes medence az indonéz rizsföldek ölébenForrás: Amenkila

Csobbanás a görög vulkanikus szikla tetején

A görögök a Szantorini-sziget vulkanikus szikláján alakítottak ki egy pazar medencét, amely a Grace szálloda vendégeinek nyújt különleges élményt. A medence Imerovigli kisvárosban található, és ha már egyszer járnak, kezdjék el innen bebarangolni a szigetet! Mert Szantorinit szerintünk akkor is érdemes körbejárni, ha elsőre nem pont úgy fest, mint a képeslapokon.

Kilátás a medencébőlForrás: Facebook / Grace Hotels/ Készítette: Serge Detalle

Medence az 57. emeleten

A szingapúri Marina Bay Sands hotel medencéje szinte a felhők között kapott helyet, az épület 57. emeletén. A világ egyik legnagyobb szállodájáról van szó, melynek magasban kiépített medencéjéből pazar kilátás nyílik a városra.

Tériszonyosoknak nem ajánljukForrás: Marina Bay Sands

Medencehálózat egy indiai hotelben

Ha medencéből medencébe úszkálna, egy tó-hálózatra hasonlító medenceegyvelegben, akkor India Udaipur városában a helye! A mintegy 20 hektáron elterülő Pichola-tó melletti Oberoi Udaivilas szálloda medencéit a város összefonódó tavai és csatornái ihlették.

Medence, indiai módraForrás: Oberoi Udaivilas

A világ legnagyobb szabadtéri medencéje

Chilében található a világ legnagyobb szabadtéri medencéje, amely közel egy kilométer hosszú és 3,5 méter mély. A San Alfonso del Mar szálloda óriás fürdőhelyét az óceán szűrt vizével töltik meg.

A világ legnagyobb szabadtéri medencéje ChilébenForrás: Facebook / San Alfonso del Mar

Megmártózna ebben a vörös medencében?

Thaiföld egyik legkedveltebb strandolásra kijelölt szakasza, a Chaweng-part mellett egy vörös színű medence várja a Library hotel látogatókat. Koh Samui nem mindennapi fürdőhelye a végtelen tengerre néző panorámával és medencéje narancssárga, bordó mozaikjaival varázsolja el a vendégeket.

Piros medence ThaiföldönForrás: Facebook / The Library / Készítette: Vogue Australia

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek