Az 5 éve bezárt fedett uszoda felújítását tervezi Debrecen

A tervek szerint a debreceni fedett uszoda felújítására és átépítésére a szomszédos, 2003-ban épült élményfürdő modernizálásával közösen kerülne sor – írja a Haon.hu. A Pallagi út elején, a Régi Vigadó és a villamosmegálló között található régi uszoda ugynis már öt éve nem fogad vendégeket. Ennek oka, hogy az uszoda betonmedencéjénél komoly statikai gondok jelentkeztek, valamint elhasználódtak az öltözők, wc-k, gépészeti berendezések is.

A tervek szerint az elavult fürdő hamarosan ismét virágzásnak indulhat: jelenleg az ötleteket és az igényeket hangolják össze a lehetőségekkel, az azonban már látszik, hogy több száz millió forintos költségekkel kell számolniuk, amely megteremtése külső forrás nélkül nem fog menni – teszi hozzá a lap.

Ismét megtelhet vízzel a debreceni medenceForrás: Shuttestock / Készítette: JaySi

Ugyanakkor egyedülálló látványosságokkal bővülne az élményfürdő szolgáltatási palettája is, és megvalósulhat az eddig hiányzó – kültéri vizes élményeket is magában foglaló – élmény napozóterasz fejlesztése, amely akár az év 365 napján használható lesz. A korszerűsítésnek köszönhetően az élményfürdő energetikai korszerűsítése is megtörténhet – nyilatkozta a Hajdú Online-nak Holléry Tibor, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. fürdőszolgáltatás divízió igazgatója.

A gyerekek számára egy úgynevezett aktív és csendes zónát alakítanának ki, amely megvalósításával egy igazi családbarát komplexum fogadná a fürdőzőket.A kialakításnál fontos szerepet játszik majd a különböző szolgáltatások térbeli elválasztása. A fedett uszoda megújulásában a régi kádas kezelők átalakítása is szerepel, így az közvetlen összeköttetést fog biztosítani az élményfürdő épületével.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek