Gyerekeknek, felnőtteknek élményt ígér a Veszprémbe tervezett fürdő

Az új uszodában úszómedencét, tanmedencét, jacuzzit, gyermek élménymedencét és szaunarészleget is kialakítanak, sőt egy edzőmedence is helyet kap.

Már megvan a kivitelező, így nemsokára neki is látnak a veszprémi uszoda megépítésének, amely alapvetően egy sportlétesítmény lesz, de egy wellnessrészleget is kiépítenek az uszoda területén – tudtuk meg a TermalOnline híréből.

.Forrás: shutterstock / Készítette: Kateryna Mostova

Az uszodarészlegben versenymedencében, ezdőmedencében és úszómedencében lehet sportolni, a wellnessrészleget pedig élményfürdőzésre és kikapcsolódásra szánják. A gyerekeknek élménymedencét építenek, de helyet kap egy 24 fős jacuzzi, valamint tepidárium, gőzkabin, jégkabin, infraszauna és egy merülőmedence is.

Az épület alapterületét több mint 5000 négyzetméterre tervezik, a vízellátását a közműhálózatról biztosítják majd. A fürdőkomplexumot Veszprém peremén építik fel, várhatóan tavasszal kezdik el a munkálatokat. Az építkezés 2 évig is eltarthat, ezért 2021-ig biztosan várnunk kell az új fürdő kipróbálására.

Az uszoda szolgáltatásait egyszerre ötszázan tudják használni, a versenymedence lelátójának befogadóképessége pedig mintegy 700 főre tehető. A leendő létesítmény megfelel a FINA előírásának, így a jövőben akár nemzetközi úszóversenyeknek is otthont adhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek