Mától megmártózhat a régi-új pesterzsébeti jódos fürdőben

December 17-én nyitja meg kapuit Budapest régi-új fürdője, a pesterzsébeti jódos-sós vizű gyógyfürdő. Egyelőre csak 4 fedett medencét és a szaunákat használhatjuk, de tavasztól 7 újabb medencét is birtokba vehetünk majd.

Már novemberben is írtunk róla, hogy nem kell megvárni az új évet ahhoz, hogy megmártózzunk a pesterzsébeti jódos-sós fürdő vízében. 

Pesterzsébet fürdő, látványtervForrás: BGYH ZRT.

A fürdőt sokan ismerik, hiszen 2005-ig régi pompájában bárki felkereshette, most azonban egy új arcát lehet megismerni. A most megnyíló részlegben 3 gyógyvizes és egy wellnessmedencét, egy finn szaunát, egy kombinált sós-infra szaunát, egy gőzkabint és pihenőhelyiségeket használhatunk.

A fürdő különlegessége a budapesti fürdők között egyedülálló összetételű gyógyvize mellett a török stílusú kupolás épülete és a benne található nyolcszögletű medence. A tervek szerint gyógyászati szolgáltatások – súlyfürdő, tangentor, gyógyiszap és szénsavas kezelése – is elérhetőek lesznek. Arról egyelőre nincs hír, hogy ezeket már a mai naptól igénybe lehet-e venni. 

A fürdő minden nap 9-19 között lesz nyitva a Vízisport utca 2. szám alatt. A felnőttek 1900 forintért válthatnak jegyet, a nyugdíjas belépő pedig 1500 Ft lesz hétköznap és hétvégén egyaránt – írja a termalfurdo.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek