Egy üdülőparadicsom megtiltotta a medence melletti telefonnyomkodást

Bécsben anti-social mediakampány indult, és Balin sem adják alább. Aki a világ egyik legszebb helyén sem bírja a telefonja nélkül, azt megkérik, hogy távozzon.

Az Ayana Resort and Spa legszebb medencéje a River Pool. Ez a tökéletes nyugalom és kikapcsolódás helyszíne. A resort vezetősége azonban egyre inkább úgy látta, hogy a mobiltelefonok túlzott használata miatt ez a mennyei béke lassan eltűnik, írja cikkében az Independent.

Az Ayana Resort a világ egyik legszebb helyén találhatóForrás: Sam Moores/Shutterstock

Aki a River Pool mellett szeretne henyélni, az nem beszélhet a telefonján, nem írhat, vagy fogadhat sms-eket, és úgy általában nem nézegetheti és nyomogathatja. Mivel ide mindenki kikapcsolódni érkezik, a telefonjukhoz ragaszkodókat udvariasan, de határozottan arra kérik, hogy máshol tegyék mindezt. Annyi könnyítés azonban van, hogy a szabály „csupán" reggel 9 és délután 17 óra között van érvényben, illetve, hogy a resort összes többi medencéjénél nincs ilyen jellegű tiltás.

Bécsben pedig Unhashtag Vienna (jelentése körülbelül: Bécs # nélkül) címmel indult kampány, ami annyit jelent, hogy mindenkit, aki az osztrák fővárosba látogat, arra buzdítanak, hogy inkább élvezze a pillanatot. Ne az legyen a cél, hogy minél több bejegyzés kerüljön a közösségi oldalakra, hanem az, hogy valódi élményeket éljenek át az emberek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek