Összegyűjtöttük a világ legvarázslatosabb török fürdőit

Nemrég a hazai történelmi fürdők szépsége varázsolt el minket, most pedig a világ legmesésebb keleti fürdőkultúrát idéző komplexumait hoztuk el. A legtöbb épület a Közel-Keleti tájakról való, de azért találnak majd néhány nyugati fürdőt is. Mutatjuk a mesés sorozatot:

Emirates Palace, Abu Dhabi

Az Abu Dhabiban található fényűző, arab szálloda olyan hagyományos marokkói törökfürdővel rendelkezik, mely az egyik legszebb az egész világon. Két pezsgőfürdő, két gőzkabin, fűtött márvány és egy jégbarlang várja a vendégeket ebben az exkluzív wellness paradicsomban. Egy mélykék, csillagfényes tető alatt pihenhetjük ki a fáradalmainkat, miközben élvezzük a két és fél órás, rózsás-shea vajas kezelést a luxus kellős közepén - írja  a termalfurdo.hu.

Rózsafürdő a hálóban isForrás: facebook / Emirates Palace

Ayasofya Hürrem Sultan Hamami, Isztambul

A Hürrem Sultan Hamamı-t Mimar Sinan építette 1556-1557 között a Hagia Szophia és a Kék mecset között. A Szulejmán szultán feleségéről elnevezett fürdőben a gőzkabinok hőmérséklete elérheti akár a 60 fokot is. Napjainkban masszázsok és kezelési lehetőségek széles választékával várják a pihenni vágyókat.

Ayasofya Hürrem Sultan Hamam, IsztambulForrás: facebook / Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı

Royal Mansour, Marrákes

Marokkó egyik legkedveltebb gyógyfürdője egy igazán keleti stílusú, fehér csipkés, királyi, kovácsoltvas átriumban helyezkedik el. Ez egy igazi fürdő paradicsom, és akár a nyugalom szigetének is nevezhetnénk. 3, 2 és 1 órás személyre szabott hamam kezelések közül választhatnak a vendégek. 

Royal Mansour, MarrákesForrás: facebook / Royal Mansour

Anantara Eastern Mangroves Hotel & Spa, Abu Dhabi

Az Anantara szállodalánc gyógyfürdőiben a világ legmodernebb kezelései és berendezései kínálják a teljes felüdülést a pihenni vágyóknak. A 14. századi török fürdők világa köszön vissza az Abu Dhabiban található szállodában, ahol hagyományos, gőzölgő, hámlasztásos és habmasszázsos fürdőt is vehetünk. A bőrfeszesítő masszázs után pedig jöhet a híres török kávé, a finom török sütemények, és a friss gyümölcsök. Hát ki tudna ellenállni egy ilyen kényeztetésnek?

Anantara Eastern Mangroves Hotel & Spa, Abu DhabiForrás: facebook /Anantara Eastern Mangroves Hotel & Spa / Készítette: V7 Photography

Hammam Al Andalus Granada, Spanyolország

A spanyolok egyik legszebb arab fürdője Granadában, az Alhambra palota alatt található, és már a 13. században is arab fürdő volt. Mára már teljesen felújították, hét különféle medencében fürdőzhetünk, de ha egy igazi, autentikus marokkói hamamot keresünk, azt is megtaláljuk itt, beleértve a hámlasztó és aromaterápiás kezeléseket, vagy a nyugtató kezeléseket. 

Hammam Al Andalus Granada, SpanyolországForrás: facebook / Hammam Al Andalus Granada / Készítette: Dansanphoto

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek