Nemsokára megkezdik a Zsóry Fürdő melletti egészségpark építését

Egy uniós projektnek köszönhetően még 2015-ben írtak ki egy pályázatot Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése címmel. A támogatás azonban nem a fő gyógyhelyi attrakció, például a már meglévő gyógyfürdő fejlesztésére szólt, hanem az adott település infrastruktúrájának, szolgáltatási színvonalának javítására.

Forrás: facebook.com/Zsóry Gyógy és Strandfürdő

A pályázat eredményét 2017 nyarán hirdették ki, s a nyertesek között volt Mezőkövesd is. A kisváros a Zsóry Fürdő főbejáratával szemben egy tematikus egészségparkot épít majd. Emiatt elköltöztetik a parkolót, a helyén pedig egy parkosított közösségi teret alakítanak ki; de a fejlesztés része lesz egy tematikus tanösvény is - olvasható  a Termalonline.hu oldalán

Forrás: facebook.com/Zsóry Gyógy és Strandfürdő

Az egészségparkra vonatkozó kivitelezői szerződést a közelmúltban írták alá, így a következő hetekben már kezdetét veszi az építkezés. Első körben a közmű- és a csapadékvíz-elvezető csatornák építésének állnak neki. A munkálatok ideje alatt a fürdő zavartalanul üzemel. A fejlesztést 15 hónap alatt kell befejezni. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb 2019 decemberében adják majd át az egészségparkot.

Bár a fejlesztéshez nem kapcsolódik az információ, de a Zsóry Fürdőben október 1. és 5. között végzik a termálfürdő karbantartását, emiatt ebben az időszakban nem tart nyitva a komplexum. Október 6-tól, azaz szombat reggeltől látogatható újra a fürdő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek