Jövőre végre megmártózhatunk a fővárosi Rác fürdőben?

A Rác fürdő és szálló újranyitását 2019-re tervezi a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a beüzemeltetés nem lesz olcsó mulatság, mintegy 2,5 milliárd forintba kerülhet - írja az MTI.

A Rác fürdő épületeForrás: Wikipédia / Készítette: misibacsi

A Fővárosi Közgyűlés februárban mondta ki, hogy az önkormányzat meg akarja szerezni a Rác fürdő és a hotel épületének tulajdonjogát. A most benyújtott előterjesztés szerint a budai oldal legexkluzívabb fürdőjének újranyitása anyagi érdekeket szolgál majd: a tervek szerint bevonzza a turistapiac leggazdagabb rétegét, és ezen keresztül a nyereség növelését eredményezi.

A Rác fürdő egyébként még a XV. században épült, és az 1960-as években komoly felújításokat végeztek rajta: ekkor a II. világháborúban keletkezett károkat renoválták. Három évvel később ismét átadták a fürdőt a vendégeknek, amely 2002-ben újra bezárt, hogy egy nagyobb volumenű fejlesztést valósítsanak meg. Ennek során a romos, elavult fürdőrészt renoválták, valamint egy szállodai szárnnyal egészítették ki az épületet. A munkálatok eleve késéssel indultak, és anyagi gondok miatt félbe is maradtak - olvasható a Termal Online egy régebbi cikkében.

Neoreneszánsz kupola, Rác fürdőForrás: Wikipédia / Készítette: Daniel Edwins

Ahhoz, hogy a komplexum ismét működésbe lépjen, mintegy 1,5 milliárd forintos fürdőberuházásra lesz szükség, a szálló újranyitása pedig további 1 milliárdba kerülhet. Az előterjesztés szerint a pesterzsébeti sós-jódos gyógyfürdő és strand újjáépítésére és fejlesztésére, a Király Gyógyfürdő fejlesztésére, valamint a Rác fürdő újranyitására összesen 3 milliárd forintos hitelt venne fel a BGYH Zrt. Hogy a merész beruházás sikeres lesz-e, és hamarosan valóban élvezhetjük a Rác fürdő szolgáltatásait, az jövőre kiderül, ugyanis a jelenlegi tervek szerint 2019-ben már üzemelni fog a fürdő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek