Ezekben a magyar fürdőkben keresik a horvátok a felfrissülést

Amíg mi magyarok a legszebb horvát strandokra megyünk felüdülni a nyári hőségben, a horvátok a mi fürdőinkben keresik a felfrissülést. Mivel a szomszédos ország tengerpartjain mostanában nagy a forróság, úgy gondolják, a legnépszerűbb magyar fürdőkben jobbak a feltételek a strandolásra, mint náluk. Azt vallják: Magyarország fürdőiben igazi kényeztetésben lehet részük, és még néhány fokkal hűvösebbek is a nappalok, így a napozás is kellemesebb, mint a forró tengerpartokon. A horvát Dnevnik  napilap ezekbe a fürdőket invitálja olvasóit:

Zalakarosi Fürdő

A fürdő ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoznak a horvátok egyik kedvence: a vendégeket itt összesen húsz medence várja, amelyek között gyógyvizes medencéket, élményfürdőket és a legkisebbeknek sekély vizes pancsolókat is találnak. A komplexumban ráadásul wellness és szauna részleg is van, de még a beltérben működő konditeremben is átmozgathatják magukat a legaktívabb látogatók. A felnőttek mindezt 3200 forintos belépővel élvezhetik, a gyerekeknek pedig mindössze 650 forintot kell fizetniük a napi fürdőhasználatért.

Zalakarosi Fürdő, élményparkForrás: facebook / Zalakaros - Élményfürdő Wellness

Lenti termálfürdő

Nem véletlen, hogy a horvátoknak is megéri a több órás autókázást ez a fürdő, hiszen a Szent György Energiapark igazi kuriózum a Lenti Termálfürdő területén, és ezt a horvátok is valóságos feltöltőhelynek tartják. A fürdő területén 2002-ben fedezték fel a földsugárzásokat, melyek a bioenergetikus természetgyógyászok szerint gyógyító hatásúak, ezt azzal magyarázzák, hogy minden betegség egyfajta energiahiányos állapot következménye, és ebben a parkban lehetőségük van a feltöltődésre. Az itteni energiák egész testünkre hatva harmonizálják az energia áramlást, pozitív hatású folyamatokat indítanak be, melyek helyreállíthatják a testi és a lelki egyensúlyt - írják a fürdő hivatalos weboldalán. A Termál- és Gyógyfürdőben is kényeztetésre lelnek a belföldi és külföldi vendégek: az idősebbek a gyógymedencékben kereshetik a kikapcsolódást, a fiatalokat pedig a strandfürdő várja. A felnőttek itt 2800 forintért válthatnak napijegyet, a gyerekek pedig 1800 forintért.

Lenti Termál-, és GyógyfürdőForrás: facebook / Lenti Termál- és Gyógyfürdő

Letenyei fürdő

Letenye a horvát határ mellett húzódik, ezért fürdőjébe a horvátoknak sem kell sokat utazni. A horvátok azért is szeretik ezt a helyet, mert a szabadtéri medencék igazi felfrissülést biztosítanak a nyári hőségben, és mivel egy részük napellenzőkkel van felszerelve, a legmelegebb órákban sem kell tartani a napszúrástól. Mivel a tengeren nem lehet az árnyékban fürdőzni, a horvátok külön örültek a helyi medencék árnyékolóinak. Akik itt töltöttek tavaly nyáron néhány éjszakát, azok a közeli kempingben is megszállhattak. A Termál Online májusban viszont arról írt, hogy a fürdő megnyitása idén bizonytalanná vált, ugyanis a medencék olyan rossz állapotban vannak, hogy üzembehelyezésükhöz egy 30 millió forint értékű beruházásra volna szükség, amire a városnak nincs lehetősége. A helyi polgármester a nyár előtt még bizakodott, hogy bizonyos támogatásokkal megnyithatják a fürdőt, de legutóbbi értesüléseink szerint ez nem valósult meg, ezért az ideiérkezők idén zárt kapukat találnak.

Szabadtéri medencék LetenyénForrás: facebook / Termálfürdő Letenye

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek