A hosszú hétvégén nyitnak a budapesti strandok

Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus és a Paskál fürdők strandterületei nyitják meg kapuikat a budapesti strandok sorában, melyek idén is számos kedvezménnyel, programmal és készpénzmentes fizetési lehetőséggel várják a nap és a víz szerelmeseit.

A strandszezon megnyitására április 28-án kerül sor, ekkor nyit a Palatinus és Paskál fürdő strandterülete. Május 26-án nyit a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-től pedig már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket.

Az összes budapesti strandon ún. készpénzmentes fizetés került bevezetésre, így a fürdő területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek, stb.) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el. Ez a rendszer kényelmes és biztonságos, hiszen így a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódni vagy azon aggódni, hogy pénztárcánk biztonságban legyen. A kártyát távozáskor nem kell leadni, hiszen az egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható, vagy visszaváltható, bármely a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon.

A Palatinus fürdőForrás: BGYH Zrt.

Az immár egész évben nyitva tartó Palatinus fürdő strandterületén ebben az évben egy csaknem 1000 négyzetméteres új játszótér várja a gyermekeket családias környezetben. Három korcsoportra külön kialakított játék blokkokkal, játszóvárral. Újdonságként idén már egy vizes terepasztal is várja majd a gyerekeket. Kialakításra került egy gumi burkolatos lábtenisz pálya és a kültéri fitness park területe is megújult.

A Paskál fürdőben május 15-én kerül átadásra egy közel 90 négyzetméter vízfelületű, közvetlen épületkapcsolatos télen-nyáron használható kültéri ülő medence, beépített sakk asztallal. Az iskolai szezon végére mintegy 3000 négyzetméteres új füves terület kerül átadásra, így a Paskál fürdő már mintegy 3,8 hektár zöld területtel várja a látogatókat.

Javában zajlik a Csillaghegyi fürdő fejlesztése, mely a tervek szerint idén nyáron átadásra kerül. A hegyoldalban épülő, 7000 nm-es, hatszintes létesítményben helyet kap egy 33x25 méteres úszómedence, mely alkalmas lesz úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is, tanmedence, wellness részleg, panorámás étterem, egyik szintjén pedig egy 500 négyzetméteres gyerekparadicsom létesül, hogy a kisgyermekes családok számára egész évben biztosított legyen a fővárosban a fürdési lehetőség.

A nyár folyamán számos családi, sport és gyerekprogram teszi még színesebbé a strandok életét, hiszen számos hétvégén, mind az öt strandon érdekes és szórakoztató programok, sportolási lehetőségek is várják az érdeklődőket. Várhatóan július 27-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program, melyhez a Budapest Gyógyfürdői Zrt. idén a megújuló Palatinus strandon megszervezésre kerülő programokkal csatlakozik.

A hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői- és Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 Ft-tal emelkednek. Míg a felnőtt belépők ára 1800-3100 forint, a kedvezményes (gyerek, diák, nyugdíjas) jegyek ára 1500-2600 forint között mozog.
A strandok természetesen továbbra is kínálnak kedvezményes, családi belépőket, melyek ára 3.400-9600 forint. A Csillaghegyi fürdőben – az új wellness részleg megnyitásáig – a belépők ára hétköznap egységesen 1000 forint, hétvégén 1200 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek