Ingyen szaunázással és kedvezményes csobbanással várják a fürdőzőket október 14-én

  Ami a testnek jó, az a lelkünkig hat - ezzel a szlogennel ünnepli október 14-én a Magyar Fürdőszövetség a Magyar Fürdőkultúra Napját, melyet hetedik éve tartanak hazánkban október második szombatján. Ezen a napon a fürdők és uszodák állapotfelméréssel, koncertekkel és kedvezményes belépőkkel várják a csobbanni vágyókat.

   

  A rendezvény célja, hogy bemutassa a magyar fürdőkultúra értékeit, népszerűsítse hazai fürdőinket és a kulturált fürdőlátogatást, amelyhez minden évben egy külön üzenetet és tematikus programokat kapcsolnak. Az idei témát például a gyógyvizek testre és lélekre gyakorolt jótékony hatása köré húzzák fel. De ezen a napon nem csak a gyógyulni vágyókat várják a fürdők és uszodák.

  Tavaly régi fotókból összeállított tárlattal is készültek a Magyar Fürdőkultúra NapjáraFotó: Magyar Fürdőszövetség

  A fürdőzés kiváló módja a betegségek megelőzésének, az egészség megőrzésének, a fáradt test regenerálásának, az energiakészletek feltöltésének, és a szellem felfrissülésének - teszik hozzá közleményükben a szervezők, ezért kortól és egészségi állapottól függetlenül mindenki számára igyekeznek majd különböző programokat kínálni.

  Hazai fürdőink egy része például ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-méréssel készül, külön állapotfelmérést tartanak majd vendégeiknek, de lesznek olyan helyek is, ahol koncertekkel támogatják meg a hangulatot. A legtöbb létesítményben október 14-én ingyenes szauna-programokra és plusz kedvezményekre is lehet számítani.

  Fotó: Magyar Fürdőszövetség

  A Magyar Fürdőkultúra Napján a fürdők szabadon döntenek a helyileg szervezett programokról, a nyitva tartásról és az aznapi belépődíj kedvezményekről. A közleményből az is kiderül, hogy szervezők az idei évben minden eddiginél több fürdő csatlakozását regisztrálták. A programjokat a szövetség saját weboldalán és Facebook-oldalán is hamarosan közzé teszi.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!