Ne csak igyuk! Kenjük, dörzsöljük, pakoljuk - a csodálatos víz

Mondhatjuk, hogy a csoda bennünk is van, hisz az emberi test mintegy 70 százaléka víz – de azért nagyon is érdemes pótolni a vizet, minden lehetséges úton-módon. Például egyenesen a bőrünkre kenve. Cikkünkben a vízpótlás egyik legkellemesebb módját, ásványi, gyógy- és gleccservizes kozmetikumokat mutatunk be a világ különböző tájairól.

 Az alaprecept úgy szól, hogy sok-sok tiszta vizet kell inni, friss, lédús gyümölcsöket enni, no és ha ezt kiegészítjük azzal, hogy jól megkomponált, vizes alapú kozmetikumokkal kezeljük a bőrünket, már tényleg mindent megtettünk azért, hogy alaposan hidratáljuk a szervezetünket.

A tenger-, a gleccser- és gyógyvizek csodája
Galéria: Ne csak igyuk! Kenjük, dörzsöljük, pakoljuk – a csodálatos víz
(Fotó: Deseo / AFP)

 

A víz sajátos ellentmondása, hogy ha simán csak érintkezünk vele, netán jó sok ideig ázunk benne, könnyen kiszáríthatja a bőrünket. Pusztán a kor előrehaladtával is veszítenek a szöveteink a víztartalmukból, érdemes tehát hidratálni, azaz pótolni a nedvességet. Ha kívülről szeretnénk bevinni (és nem vízivással), akkor különböző anyagok szükségesek hozzá, amelyek megkötik, és segítenek bejuttatni a szervezetünkbe. Olyan kozmetikai termékeket gyűjtöttünk össze a világ több tájáról, amelyek a víz csodáját hívják segítségül egy-egy exkluzív termékvonalukhoz vagy krémükhöz.

A magyar királynő permetje: Omorovicza

Mintegy tíz éve nyílt az első Omorovicza üzlet Budapesten, magának a családnak pedig több száz éves kötődése van a budapesti gyógyvizekhez. Az 1800-as években az Omorovicza család bízta meg Ybl Miklóst, a kor nagy építészét, hogy építse újjá a Rácz Fürdőt Budapesten. Úgy szól a fáma, hogy a család újkori tagjai, Stephen és Margaret a fővárosi gyógyfürdők saját bőrükre gyakorolt fantasztikus hatásán felbuzdulva kezdtek kutatásba. Ennek eredménye a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ laboratóriumában kikísérletezett Hydro Mineral Transference technológia, amelyet a kozmetikumaikban is alkalmaznak.

A megjelenése is királynői
Galéria: Ne csak igyuk! Kenjük, dörzsöljük, pakoljuk – a csodálatos víz
(Fotó: Omorovicza.com)

A Travelo kedvence:A magyar királynő permetje:már a nevét is imádjuk! Kétféle vizet tartalmaz: rózsa- és zsályavizet, ezenkívül fő hatóanyaga még a narancsvirág. A frissítő és tonizáló arcpermet azonnal kellemes érzetet okoz; és nem csak párperces felfrissülést, hanem hosszan tartó hatást ígér. A bőr saját ideális állapotát lehet helyrebillenteni vele, elsősorban kiszáradt és fakó arcbőrre ajánlott.

A bőrünkön érezzük Izlandot: Blue Lagoon

Izland „egyszer az életben látni kell" termálfürdőjét már Európa legszebb-legizgalmasabb fürdői közé is beválogattuk. A Blue Lagoon, azaz Kék-lagúna név nem csak afféle fantázianév: az év minden szakában szinte világítóan kék természeti csodát idézi. Sőt, nem is teljesen természeti ez a csoda: elég döbbenetes, hogy egy geotermikus hőerőmű mellékterméke a Blue Lagoon, amelynek csak egyik kuriózuma az itteni fehér iszap; az egész fürdőt ugyanis sötétszürkés, fekete láva veszi körül. Ez az általunk ajánlott bőrradír hatóanyaga is.

Íme, a láva
Galéria: Ne csak igyuk! Kenjük, dörzsöljük, pakoljuk – a csodálatos víz
(Fotó: bluelagoon.com)

 A Travelo kedvence: Blue Lagoon Lava Scrub: fekete, nagyon dögös és nagyon hatásos. Nem szabad meglepődni az árán, az igen drága szigetországban a 95 eurós, azaz körülbelül 30 ezer forintos ár teljesen megszokott. Heti egy-két alkalommal ajánlott a használata, arcon és testen egyaránt bevethető. Nincs benne illatanyag, színezőanyag, parabén, viszont nagyon izgalmas, hogy az izlandi lávatartalom miatt ilyen a színe és az állaga.

A gleccservíz és a svájci havasi gyopár csodája: La Prairie

A svájci Montreaux-ben, egy magánklinikán született meg a kozmetikumok gondolata, és az alapítók az intézményből kiválva hozták létre a La Prairie márkát. Maga a Clinic La Prairie az öregedésgátló és sejtmegújító kutatások egyik élharcosa: lassan 90 éve folyik a munka – kutatások és kezelések egyaránt – a svájci klinikán. A La Prairie csúcskategóriás termékei (köztük a leghíresebb kaviáros és aranyszemcsés szérumok) a világ legdrágábbjai között vannak.

A lapos tubust könnyű magunkkal vinni Galéria: Ne csak igyuk! Kenjük, dörzsöljük, pakoljuk – a csodálatos víz(Fotó: La Prairie)

A Travelo kedvence: La Prairie Cellular Swiss UV Protection Veil SPF 50: a krém ereje abban rejlik, hogy teljes védelmet nyújt a napsugárzás káros, UV-A és UV-B sugarai ellen. Teszi ezt a pórusokat eltömítő napvédő tejek és krémek ragacsossága nélkül. Olyannyira selymes, könnyű textúrájú kozmetikumról van szó, hogy a normál nappali arcápolónkra kell felvinni ezt a krémet.

Feltöltődés a Holt-tenger mélyéről: Minus 417

Ebből az összeállításból természetesen nem maradhat ki a Holt-tenger. A Holt-tengerben csak megmártózni – úgy értjük, egy jót lebegni – is élményszámba megy, nem csak az eszméletlen magas sótartalom miatti elmerülésképtelenség miatt, hanem azért is, mert egy ottani fürdőzés után tényleg olyan lesz a bőrünk tapintása, mint a babapopsi.

Aranybarna, kék, zöld, lila színűek a kollekciók darabjai – mi az aranybarnából ajánlottunk
Galéria: Ne csak igyuk! Kenjük, dörzsöljük, pakoljuk – a csodálatos víz
(Fotó: Minus417.com)

 A Holt-tenger egyik titka, hogy nem csak a víz tengerisó-tartalma, hanem az extrém magas ásványi anyag tartalma is ápolja, táplálja a bőrt. No de mit tehetünk, ha nem mártózhatunk meg gyakran az izraeli vagy jordán Holt-tenger partján? Vigyük haza! A többféle termék közül az egyik csúcs a Minus 417. A névben szereplő szám nem véletlen, bár már biztosan elfelejtettük az adatot a földrajzórákról: a Föld legmélyebben fekvő felszíni pontja a Holt-tenger, méghozzá mínusz 417 méter mélyen.

A Travelo kedvence: Minus 417 Time-Control: egy regeneráló, sejtmegújító arcszérum. Hangsúlyozottan nem krém: csak igen kevés is elég belőle (érezni fogjuk), hiszen olyan magas a hatóanyagtartalma, hogy többet el sem bír belőle a bőrünk. A Holt-tenger gazdag ásványi anyag-készletét sűrítették a szérumba, ezen kívül aloe verát, jojobát, kamillát, zöld teát, vadgesztenyét, hozzáadott A-, B-, C-, E- és F-vitaminokat tartalmaz, és még varázsmogyorót is (tényleg!), amely az erek elpattanásának meggátolásában segít. A gleccservizes alap pedig biztosítja, hogy ne nehezítse, zsírosítsa el a bőrünket a szérum.

Ön tudta, hogy létezik vízpláza?
Habár csak interneten, no de akkor is! 34-féle vizet kínálnak: ásvány-, forrás- és gleccservizeket. Az Icelandic az izlandi jégkorszak, a Fromin a mai Észak-Csehország jégkorszakából kínál palackozott gleccservizet.

 + 1: A lábnak is kijár a jó!

A csúcsra járatott krémnek nem csak az arcbőrnek, dekoltázsnak és kéznek jár ki, ma már szerencsére az általános ápoltság része a lábápolás is. A Mavex márka a svájci precizitást ötvözi az olasz dizájnnal. Intenzív lábápoló krémjük alapja tiszta gleccservíz, liposzóma formájában.

Mi is az a liposzóma?
A liposzóma alapanyaga a lecitin. Apró golyócskákból áll, amelyek vizet és zsírt tartalmaznak. Ezek közvetítő szerepet játszanak, elősegítik a hatóanyagok beszívódását a bőrbe. A „liposoma" szó görög eredetű, a „lipos"(= zsiradék) és a „soma"(= test) összetételéből keletkezett. (Köszi, Tudás-galaxis blog!)

 A svájci Alpok gleccservizén kívül ugyanonnan származó gyógynövényeket, tárnicsot (szép kék vagy sárga virágú gyógynövény), áfonyát, lucfenyőt tartalmaz hatóanyagként. Parabéneket, formaldehidet, hozzáadott tartósítószereket, ásványi olajat és paraffint viszont nem.

Svájci precizitás, olasz dizájn
Galéria: Ne csak igyuk! Kenjük, dörzsöljük, pakoljuk – a csodálatos víz
(Fotó: Mavex.tokeletesbor.hu)

Többek között azért nevezhetjük intenzív ápolónak, mert durvább fizikai beavatkozás (csiszoló, kések) nélkül eltávolíthatók vele a legádázabb, régi bőrkeményedések is.

A krém egyben védi és stimulálja az erek működését, nyugtatja a bőrt és antibakteriális hatást fejt ki. Egyszersmind gyengéd, védő, gyógyító és revitalizáló. A termékcsaláddal való teljes kezelés neve Callus Peeling, ami friss, könnyű érzetet ígér a lábakban a kezelést követően.

Mavex Intensive Care Cream: A nagy hatóanyagtartalmú krém kiskereskedelmi forgalomban nem kapható, manikűr-pedikűrös szakemberek használják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek