Új medencéket kaphat a tiszacsegei termálfürdő

Új medencéket kaphat a tiszacsegei termálfürdő.

A közel ötezer lakosú kisvárosban gyógyfürdőjére az önkormányzat az utóbbi években nem sokat költhetett. De Tiszacsege most újabb medencékkel tenné még vonzóbbá gyógyfürdőjét - írja a Hajdú Online.

Fotó: Tiszacsege.hu

Az utolsó nagyobb beruházás 2014-ben a gyógyvíztároló medence lefedése volt, ami a vizet védi az algásodástól. De ettől függetlenül minden évben történik valami: hol egy újabb területet parkosítanak, hol a járdákat látják el térburkolattal. Most azonban a meglévő két meleg vizes, a gyerek- és egy úszómedence mellé újabbakat szeretnének építtetni egy európai uniós román–magyar (ROHU) pályázat keretében. Tiszacsege a romániai Krasznabéltekkel közösen adta be a pályázatát.

Tiszacsege Tiszafüredtől 30 km-re északkeletre, a Hortobágyi Nemzeti Park északnyugati kapujában található. Termálstrandja az 1972-ben feltárt 80 °C-os, több oldott szerves anyagot is tartalmazó termálvízre épült két gyógymedencéjével és a csónakázó tavával együtt. A fürdő vize csont-, bőr-, izom- és reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas. A strand szomszédságában mintegy két hektáros területen működik az ötszáz férőhelyes Holdfény Kemping. A csegei fürdő két gyógyfürdője egész évben, a gyerek- és úszómedencéje csak májustól szeptemberig üzemel. A belépő felnőtteknek 1200, a gyerekeknek és nyugdíjasoknak 900 forint, a kedvezményes belépőkről és a kemping árairól itt találnak bővebb információt.

Fotó: Tiszacsege.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek