Új medencéket kaphat a tiszacsegei termálfürdő

  Új medencéket kaphat a tiszacsegei termálfürdő.

  A közel ötezer lakosú kisvárosban gyógyfürdőjére az önkormányzat az utóbbi években nem sokat költhetett. De Tiszacsege most újabb medencékkel tenné még vonzóbbá gyógyfürdőjét - írja a Hajdú Online.

  Fotó: Tiszacsege.hu

  Az utolsó nagyobb beruházás 2014-ben a gyógyvíztároló medence lefedése volt, ami a vizet védi az algásodástól. De ettől függetlenül minden évben történik valami: hol egy újabb területet parkosítanak, hol a járdákat látják el térburkolattal. Most azonban a meglévő két meleg vizes, a gyerek- és egy úszómedence mellé újabbakat szeretnének építtetni egy európai uniós román–magyar (ROHU) pályázat keretében. Tiszacsege a romániai Krasznabéltekkel közösen adta be a pályázatát.

  Tiszacsege Tiszafüredtől 30 km-re északkeletre, a Hortobágyi Nemzeti Park északnyugati kapujában található. Termálstrandja az 1972-ben feltárt 80 °C-os, több oldott szerves anyagot is tartalmazó termálvízre épült két gyógymedencéjével és a csónakázó tavával együtt. A fürdő vize csont-, bőr-, izom- és reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas. A strand szomszédságában mintegy két hektáros területen működik az ötszáz férőhelyes Holdfény Kemping. A csegei fürdő két gyógyfürdője egész évben, a gyerek- és úszómedencéje csak májustól szeptemberig üzemel. A belépő felnőtteknek 1200, a gyerekeknek és nyugdíjasoknak 900 forint, a kedvezményes belépőkről és a kemping árairól itt találnak bővebb információt.

  Fotó: Tiszacsege.hu
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!