Új tornyokat kap a keszthelyi Szigetfürdő

  Új tornyokat kap a keszthelyi Szigetfürdő.

  Megkezdődött a keszthelyi városi strandon a Szigetfürdő tornyainak felújítása, melyek nyárra régi-új pompájukban tündökölnek. Egy tavalyi szakértői felmérés szerint életveszélyes állapotúvá váltak a Szigetfürdő tornyainak teherhordó pillérei és a gerendázat a fa szerkezet korróziója miatt. Így szükségessé vált az egy évtizede átadott épület toronyrészeinek felújítása - írja a Hirbalaton.hu. 

  Fotó: Keszthely.hu

  Először elbontották a régieket és néhány változtatás mellett az eredeti, 1900-as évek eleji formában lesz visszaállítva a két torony. Előkerültek régi rajzok, amelyeken látható,hogy hajdan két dupla András-kereszt is volt rajtuk. Az eddig megszokotthoz képest újdonság lesz, hogy újra felkerülnek ilyenek. Új díszkivilágítást kap az épület, a tetőre pala kerül, az új tornyok pedig vörösfenyőből készülnek. A felújítás a tervek szerint még márciusban befejeződik, így a szezon kezdetre megújult bejárat fogadja majd a Szigetfürdőre érkezőket.

  A város weboldala szerint az első vízre épített fürdőház 1864-ben készült. Az első kerek fürdőszigetet az 1880-as években építették, amit 1893-ban díszes bejárattal két szigetből álló fürdővé bővítettek. Felújítás helyett 1960-ban fém- és betonelemekből új szigetfürdőt építettek, az elmúlt években pedig, több ütemben inkább az eredeti faszerkezetet állították helyre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!