A diósdi mészkőbarlangba álmodtak egy termálfürdőt

  A diósdi mészkőbarlangba álmodtak egy termálfürdőt

  A föld felszíne alá tervezik a hatalmas fürdőlétesítményt Diósdon. Az önkormányzat már el is fogadta a megvalósíthatósági tanulmányt, amely tartalmazza az előzetes terveket és látványterveket is a fürdőről.

  Fotó: Megalitspa.com

   A Megalit fürdőre keresztelt projekt honlapjáról kiderül, hogy az ötlet három diósdi civil fejéből pattant ki. A városban lévő termálkutat és a jelenleg gombapince hasznosításra kiadott 11 000 négyzetméteres barlangrendszert összekapcsolva egy barlangfürdőt álmodtak a városnak, ami országos szinten egyedülálló turisztikai látványosság lehet - írja a Hvg.hu.

  Fotó: Megalitspa.com

   A Géza fejedelem út és Kőbányai út kereszteződésénél elhaladva találhatjuk majd a leendő Megalit fürdő külső, szabadtéri részét. Diósdon anno nemcsak felszíni kőbányászat folyt, hanem tárnaszerű bányászat is, ennek köszönhető ez a labirintus rendszernek tűnő barlang. Ezt a barlangot összekapcsolva az alattunk lévő termálvízzel jött létre a projekt elképzelése 1,5 éve - olvasható a projekt Facebook-oldalán, ahol a Megalit fürdő várható méreteiről is írnak: a földszinti fedett rész 3448 m2, külső rész és medencék területe 9811 m2, első szint 1968 m2, míg a bányapadló szintje 10180 négyzetméteren terül majd el.

  Fotó: Megalitspa.com
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!