Lefelé néző kutyapóz a toszkán naplementében

A legtutibb jógatáborok közel és távol. Meditáció tavaszi virágillatban Toscanában, tűzceremónia a Tisza-parton: a legjobb jógatáborok 43 ezer forinttól 280 ezer forintig.

Menő jógahotelekről szóló összeállításunk meghozta a kedvét egy különleges, jógás kiruccanáshoz? Visszarettenti a gondolat, hogy idegen nyelven kellene követnie az amúgy sem egyszerű gyakorlatokat? Érdemes egy magyar szervezésű csoportos jógatáborba ellátogatnia. Ezeket általában meghitt, elmélyülésre alkalmas, csodaszép helyekre szervezik, és magyar jógaoktatók tartják a foglalkozásokat, úgyhogy nem lesz nyelvi akadály. Mutatjuk ezek közül a legjobbakat.

Fontos! Bár az utak többsége csak áprilisban, májusban vagy júniusban indul, a dolog jellegéből adódóan érdemes minél előbb dönteni, és helyet foglalni. Ezek az utak ugyanis nagyon kis létszámúak, 10-15 főnél nem nagyobb csoportok utaznak együtt. (És általában a korán foglalóknak kedvezmény is jár.)

Külföldön

Krétán: A budapesti, harmadik kerületi Amasole jógaközpont több remek külföldi jógatábort is szervez. Aki Görögországban, azon belül is Kréta szigetén szeretne elmélyülni a jóga rejtelmeiben, április 24. és 30. között teheti meg velük. Április végén állítólag már strandidő van, a fürdőzés, napozás – és olyan vízi sportok kipróbálása, mint a SUP – mellett napi két jógafoglalkozással várják a résztvevőket. Teljes ellátással, kétfős apartmanokban fejenként 510 euróba (158 ezer forintba) kerül a tábor, a repjegyet külön kell megvenni, ez kb. 140 euró (43 ezer forint) többletköltséget jelent, további részletek itt.

Ideális körülmények totális relaxációhoz Krétán
Galéria: Jógatáborok
Fotó: amasolejoga.hu

Toscanában: Ugyanez a jógastúdió azokat is megörvendezteti, akik inkább a festői Toscanában képzelik el magukat lefelé néző kutyapózban. Május 15. és 21. között a tavaszi virágok bódító illatában lehet gyakorolni az ászanákat. A napi két jógaóra mellett jut majd idő a városnézésre, kirándulásra és borkóstolóra is, ha már egyszer a Chianti-régióban van a csapat. All inclusive ellátással, autentikus toszkán szálláshelyen éjszakázva fejenként 580 euróba (kb. 180 ezer forintba) kerül az út. Az úti költséggel ebben az esetben is külön kell számolni, autóval is lehet menni, vagy a Ryanair Budapest-Pisa járatával. További részletek itt.

Csak egy egyszerű bejárat, de Toscanában még egy ajtó is lehet szuperhangulatos!
Galéria: Jógatáborok
Fotó: amasolejoga.hu

Szardínián: És még egy út ettől a stúdiótól (nem, nem fizettek érte hogy írjunk róluk, egyszerűen csak túl jó utakat szerveznek). Az olaszországi Szardínia szigetén június 17. és 24. között pihenhetünk, jógázhatunk és strandolhatunk a kristálytiszta tengerben. Itt félpanziós ellátás, medencehasználat és a közös programok vannak belekalkulálva a 680 eurós (210 ezer forintos) végösszegbe. A repjegyet ebben az esetben is külön meg kell venni, ez még kb. 100 ezer forinttal dobja meg a költségeket. További részletek itt.

Jóga és strandolás után egy jó délutáni szundi itt?
Galéria: Jógatáborok
Fotó: amasolejoga.hu

Belföldön

A Mátrában: Legyen közelebb, legyen rövidebb, legyen olcsóbb, de legyen ugyanolyan spirituális és megnyugtató az út? Mit szólna a Mátrához, azon belül is Galyetetőhöz? A Yogazona jógastúdió április 7-9. között tart tábort napi két jógafoglalkozással, meditációval, kirándulásokkal, esténként tábortűzzel. Az út március 24-ig befizetve 43 ezer forintba kerül, az ár a teljes, vegetáriánus ellátást, a szállást és a programokat tartalmazza, a helyszínre jutni egyénileg kell.

Kirándulással fűszerezik a mátrai tábort
Galéria: Jógatáborok
Fotó: mimi / Travelo

A Pilisben: Magyarország első jóga ásramjában június utolsó hetétől augusztusig heti turnusokban (hétfőtől-vasárnapig) tartanak 10-15 fős kis csoportok számára jógatáborokat. A részvétel naponta 6500 forintba kerül, ez a programok mellett a napi kétszeri, bőséges, egészséges, vegetáriánus étkezést és korlátlan teafogyasztást is tartalmazza. Ahhoz, hogy jól érezze magát ebben a táborban, hasznos, ha már rendelkezik alap jógaismeretekkel: ismeri a 12 alapászanát, és a különböző légzéstípusokat. (De lesz egy teljesen kezdő jógatábor is, arról itt tud tovább olvasni.) Jó tudni, hogy ez nem az a lazulós, nyaralós jógatábor: az ásramban kötött napirend szerint zajlik az élet, ezt itt tudja átnézni órára lebontva.

Ki idegeskedne ilyen tájban? Éljen a Pilis!
Galéria: Jógatáborok
Fotó: Sivananda Jógaközpont / Facebook

A Tisza-parton: A Narada Védikus Akadémia 2017. augusztus 6. és 12. között rendezi meg jógatáborát árnyas ligetek, tavirózsás tavak és japánkertek ölelésében a Tisza partján. A programban hatha és mantra jóga, zenés meditáció, jógapszichológia, indiai táncest, filmvetítések, tűzceremónia és vegetáriánus lakomák szerepelnek. Az árakról a szervezőknél lehet érdeklődni itt.

Jógatábor a Tisza-parton
Galéria: Jógatáborok
Fotó: narada.hu

A Balatonnál: Persze hogy tartanak jógatábort a legnagyobb tavunknál is. Nyilván nem csak ezt az egyet, de mi most ezt választottuk a viszonylagosan közeli időpont miatt. Gyenesdiáson május 25. és 28. között 50 ezer forintért iyengar jógatáboron vehetünk részt. Az ár tartalmazza a szállást, teljes ellátást, az oktatást. A szervezők azt kérik, hogy a résztvevők vigyenek magukkal szőnyeget, jógatéglát, takarót, hevedert. (Tehát haladókat várnak, akikről feltételezik, hogy vannak ilyen eszközeik.) További részletek és program itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek