Húszmilliárdból épülhet aquapark Pécsett

  Húszmilliárdból épülhet aquapark Pécsett

  Csaknem húszmilliárd forintos állami forrásból Pécsett megvalósuló új multifunkcionális sportcsarnok, uszoda, illetve ahhoz kapcsolódó aquapark megépítéséről döntött csütörtökön a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése - írja az MTI.

  A Füzes dűlő elnevezésű városrészben, az Expo Centertől délre tervezett nagyberuházás része egy 14 ezer négyzetméteres sportcsarnok, uszoda és egy csaknem 10 ezer négyzetméteres fedett élményfürdő és wellnesslétesítmény. A komplexumban egy 25 ezer négyzetméteres tavat, élménycsúszdát, hullám- és gyermekmedencéket, illetve öt-hat ezer négyzetméteren egyéb élménymedencéket is létesítenek.

  2015-ös látványterv a sportközpont bejáratárólFotó: Pecsma.hu

  A komplexum a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. sportiskolájában nevelkedő ezerötszáz fiatal tevékenységének megkönnyítése mellett - a mindennapos testnevelés bevezetésével - a város összes iskoláját is kedvezőbb helyzetbe hozná - áll az előterjesztésben, amelyet huszonkét igen és egy nem szavazattal, négy tartózkodás mellett fogadott el csütörtökön a pécsi közgyűlés. A kormány 500 millió forintot biztosított az idén esedékes előkészítő és tervezési munkák elvégzésére, a tervek szerint a kivitelezésnek 2019-ig kell elindulnia.

  Őszi wellness pihenés
  A Napfényfürdő Aquapolis Szeged élményfürdőjében a kalandra hívó óriáscsúszdák mellett fantasztikus őszi feltöltődést nyújt Csendes wellness részlegünk, amely közvetlen összeköttetésben van a négycsillagos Hunguest Hotel Forrás superior szállodával. Kínálatunk: frissítő masszázsok, változatos szauna szeánszok, wellness fürdők, egyedi private-spa csomagok, melyek akár párban is igénybe vehetőek!
  További információ itt!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!