Szerelem a wellnessben: luxushotelek romantikára hangolva

Mutatunk visszafogott eleganciát feledhetetlen toszkán panorámával, elképesztően fényűző marokkói szállodát egyenesen az Ezeregyéjszaka meséiből, és indonéz luxushotelt háttérképnek beillő tájba nyúló medencékkel. Tartsanak velünk!

Olyan parádés luxushoteleket gyűjtöttünk össze a szerelmesek napja alkalmából, ahol nagyjából korlátlan időt el bírnánk tölteni a hálószoba-medence-étterem Bermuda-háromszög elhagyása nélkül. Bár arról, hogy a Valentin-napot ezeken a helyeken töltsék, már lecsúsztak, egy későbbi alkalomra – például, amikor helyszínt keresnek nászútra vagy házassági évfordulóra – még jól jöhet ez a lista.

A korábbi évek termése
Milyennek képzel egy igazán szexi hotelszobát? A fényűző luxus, a félhomály és a buja bordó drapériák, a játékosság indítja be igazán? Vagy inkább egy klasszikusan romantikus szobában, azon belül is egy rózsaszirmokkal teleszórt jakuzziban képzeli el az álomrandevút, kezében egy pohár pezsgővel? Bármelyikre essen is a választása, ebből a korábbi cikkünkből inspirálódhat. Romantikus belföldi búvóhelyekről pedig itt írtunk korábban.

 

Feledhetetlen táj, természetközeli kalandok: Saturnia Tuscany Hotel 

A Saturnia Tuscany Hotel egyike Toszkána legromantikusabb épületeinek, ahol a szobák rusztikus berendezéssel és elképesztő panorámával várják a vendégeket. A hotel wellness-részlegén meleg vizes medencékben és egy különleges szaunavilágban pihenhetjük ki a városnézés fáradalmait, a szabadtéri sós vizű úszómedencéből pedig kis túlzással egész Toszkánát belátni. Ha még tovább akarjuk turbózni az élményt, kérjünk teraszos szobát, így egész nap élvezhetjük a tájat.

Galéria: Romantikus spa hotelek a nagyvilágbólFotó: Saturnia Tuscany Hotel

Ha egy kicsit magunk mögött hagynánk a luxushotel miliőjét, nem messze innen vadregényes élmények várnak ránk. A sziklák közt megbújó, ingyenes – így aztán gyakorlatilag minden infrastruktúrát nélkülöző, de éppen ezért vadromantikus – Saturnia fürdő gyógyvízeséssel és türkizkék sziklamedencékkel csábít. Bővebben itt olvashatnak tovább róla.

Saturnia fürdő
Galéria: Romantikus spa hotelek a nagyvilágból
(Fotó: Franco Origlia / Getty Images Hungary)

Balinéz álomvilág: Four Seasons Resort Bali at Sayan

A Four Seasons luxus szállodalánc Balin található egysége trópusi esőerdő közepén, rizsföldek szomszédságában található, tündérrózsás tóval borított tetejével és lépcsőzetes panorámamedencéjével olyan, mint maga a megvalósult álom. Nézzék csak:

Elképesztő buja, mégis ápolt kertek és csobogó patakok veszik körbe az épületet, ahol a nyaralók legnagyobb problémája, hogy vajon antigravitációs jógára látogassanak el, vagy a szálloda wellness mentorával, mosolygós buddhista szerzetessel elmélkedjenek az élet értelméről – írja a Telegraph. Egyébként mi a jógára szavazunk, van valami semmihez sem foghatóan felszabadító abban, ahogyan egy selyem függőágyba dőlve a feje tetejére áll a világ.

Mintha egy keleti mesekönyvbe lépnénk: Royal Mansour Marrakech

Szintén a Telegraph legszebb spa hoteljeit soroló listáján találtuk ezt a marokkói szállodát, és az Instagramjukat nézegetve tátva maradt a szánk. Ritkán látni ennyire egzotikus, szép szállodát. A Royal Mansour fénypontja a wellness részleg: odabent míves átrium pihenésre csábító, párnás kuckókkal, odakint mór stílusú kert narancsfákkal, egzotikus virágokkal, medencékkel és kis tavacskákkal. Két törökfürdő, szaunák, edzőterem, fodrászat, egy újonnan nyílt, állítólag zseniális manikűr-pedikűr szalon és három privát spa lakosztály várja itt a vendégeket. Ha ide mennénk nászútra, valószínűleg nem sok idő maradna a városnézésre Marrákesben.

Patinás pompa: Villa Stephanie at Brenners Park-Hotel & Spa

Letűnt korok klasszikus eleganciáját élhetjük át a németországi Baden Baden patinás fürdővárosában, azon belül is a Villa Stephanie hotelben. Egykor uralkodók pihenték itt ki magukat, ma bárki – aki meg tudja fizetni – élvezheti a fényűző hotel szolgáltatásait. Van itt hamam (a hozzá tartozó jellegzetes rituálét mi is teszteltük már, olvassák el itt), üvegfalú wellness részleg, stresszűző kezelések, jógaórák, kick-box foglalkozások és nyugtató masszázsok. A párok itt igazán egymásra hangolódnak és kizárhatják a külvilágot: minden szobában van egy wifi blokkoló gomb, így semmi nem áll a kölcsönös figyelem útjába.

Villa Stephanie at Brenners Park-Hotel & Spa
Galéria: Romantikus spa hotelek a nagyvilágból
(Fotó: Villa Stephanie at Brenners Park-Hotel & Spa / Facebook)

Ahol önmagában már a környezet is gyógyít: Chiva-Som

Imádják az egzotikus helyeket, és lételemük az egészséges életmód? Mit szólnának Thaiföldhöz? Bangkoktól 185 kilométerre délre találjuk a tengerparton Hua Hin városát. Itt, egy trópusi kert közepén fekszik a világ egyik legmenőbb medical wellness szálláshelye, a Chiva-Som. Rendszeresen választják a kategória legjobbjának olyan mértékadó utazási magazinok, mint a Condé Nast Traveler vagy a Travel+Leisure.

Chiva-Som International Health Resort
Galéria: Romantikus spa hotelek a nagyvilágból
(Fotó: Chiva-Som International Health Resort / Facebook)

A szálláshely helyi alapanyagokra építő egészséges konyhával és hetven kezelőhelyiséggel várja a turistákat a legváltozatosabb szolgáltatásokkal a thai masszázstól kezdve a lézeres kezelésekig. De van edzőterem, bel- és kültéri medencék, szaunák és minden, amitől egy wellnessrajongó jól érezheti magát.

Címlapkép: Chiva-Som International Health Resort / Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek