4 milliárdból épülhet meg Sóstógyógyfürdő legújabb szállodája

  A nyíregyházi önkormányzat megbízást adott a 4 milliárd forintért épülő négycsillagos sóstógyógyfürdői szálloda kiviteli terveinek elkészítésére.

  A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely 2013-ban gyógyhellyé minősített városrészében egy több mint kilencezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálloda épül, amelynek megnyitása 2018. áprilisában várható, mondta Rendes Sándor szóvivő az MTI-nek.

  A létesítmény vázlat-, építési engedélyes, valamint kiviteli tervei 2017. január végéig készülnek el.

  A szóvivő tájékoztatása szerint a négycsillagos szállodában 204 személyes, négy részre osztható konferenciatermet, lobby-és látványbárt, valamint business sarkot is létrehoznak. Emellett wellness- és fitness részleget, gyermek élményszigetet, valamint ajándékboltot is berendeznek.

  A szállodához mélygarázs épül 92 gépkocsi-beállóval, a felszínen további 77 parkolóhelyet, illetve kerékpártárolót alakítanak ki.

  A nyíregyházi önkormányzat a Modern városok program keretében a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás szerint Sóstógyógyfürdőn a szállodaépítés mellett tovább fejlesztheti a múzeumfalut és az állatparkot is a következő években. Az üdülőhely három beruházásának fejlesztési támogatási kerete meghaladja a 12 milliárd forintot.

  Korábban már beszámoltunk róla, hogy az egykori Krúdy Szállóban, jelenleg Krúdy Vigadó nevet viselő épületben ötcsillagos színvonalú szállodai-szórakoztatóközpont jön létre 2017 nyarára. Az 1911-ben eklektikus stílusban épült, az elmúlt 25 évben többnyire üresen álló műemléképület eredeti funkcióját állítják helyre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!