Ez ma Közép-Európa leghosszabb rafting-csúszdája

A sós tengervízre vágyók ma már a Tátra hegyvonulatai felé is vehetik az irányt, pláne akkor, ha egy száztíz méteres rafting-csúszdára vágynak. És mindez a magyar határtól mintegy 150 kilométerre, Liptószentmiklóson.

  

Galéria: Ez ma Közép-Európa leghosszabb rafting-csúszdájaFotó: Tatralandia.sk

A Tatralandia Aquaparkot Szlovákia egyik, ásványvizekben leggazdagabb vidékén Liptószentmiklós közelében, az Alacsony-Tátrában kell keresnünk. A fürdőkomplexum Szlovákia, Csehország és Lengyelország legnagyobb, egész évben üzemelő vízi szórakoztató és szállodai központja. A hatalmas területen fekvő aquapark 2003-ban nyitotta meg kapuit, mára Közép-Európa egyik legnagyobb vízi vidámparkja lett - írja a Termálfürdő.hu. 

Tengervíz a szomszédban

Az aquapark egy termálvízforrásra épült, területén több mint 2500 m mélységből fakadó 60°C-os víz tör a felszínre. Összetételében különleges vizet találunk itt, amely részben tartalmazza annak az őstengernek vizét, amely a Liptói-medencét borította már 40 millió évvel ezelőtt.

Ezért a vízi élménycentrum medencéinek vizét valódi tengeri sóval egészítik ki, melyet tengervíz párologtatásával nyernek. A tengeri sót a medence vizében feloldva, klór helyett használják fertőtlenítésre. Ennek köszönhetően a víz egészségesebb, tisztább, áttetszőbb, és mivel természetes feltőtlenítő hatású, képes a bőr betegségeit is gyógyítani. Nem irritálja a nyálkahártyát, nem csípi a szemet, ezért gyerekek számára is alkalmas.

 

Galéria: Ez ma Közép-Európa leghosszabb rafting-csúszdájaFotó: Tatralandia.sk

Így aztán a parkban összesen 14 sós, termál és tiszta vízzel töltött medencét találunk, szinte mindet különböző élményelemmel megtoldva. A komplexum különlegessége a Fehér Lagúna medence, melynek vize szinte azonos a Jón-tenger vizével. A hatalmas Óceán nevű medencéhez viszont már komolyabb, Tátrára nyíló kilátás is tartozik. A külsős medencék közül az egyik legnagyobbnak nem variálták meg különösebben a nevét: a Pool 21 vizében szám szerint 21 különböző vízi élményelem igyekszik a látogatókat szórakoztatni. 

A Tátra leghosszabb rafting csúszdája

A hatalmas területen, a számos szórakoztató elemet és medencét felsorakoztató élményfürdő több részből áll, persze a hely különlegességét mégiscsak a csúszdák adják. Az egész évben működő hat csúszda között van a Tornado, amely Közép-Európa leghosszabb vízi örvényes tobogánjának számít. A csúszda 101 méter hosszú, és a vízörvényével valóságos rafting élményt idéző száguldást ígér.

De emellett még 20 másik csúszda is van Tatralandiában, többek között Szlovákia legmeredekebb és leghosszabb vízi építménye, a maga 146 méteres hosszúságával. A kisebbeket ennél jóval szelídebb élményekkel fogadják, a karib-térség témájára felhúzott csarnokban például a kalózos medence számít a legnépszerűbb elemnek.

A fürdő-komplexum medencéiről, élményelemeiről és árairól bővebben itt

Galéria: Ez ma Közép-Európa leghosszabb rafting-csúszdájaFotó: Tatralandia.sk
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek