Fedett versenymedence épülhet Székesfehérváron

Új, fedett versenymedence épülhet Székesfehérváron a Csitáry G. Emil Uszoda mellett. Így Székesfehérvár is alkalmas lehet egy világverseny megrendezésére.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint a jövő évi budapesti vizes világbajnokság egyik kiegészítő helyszíne is lehet a város, miután több ország jelezte már, a fővároshoz közeli nyugodt felkészülési helyet keres, hangzott el a létesítmény-bejárással egybekötött sajtótájékoztatón. Amennyiben a létesítmény harmadik medencéje is elkészül, a jövőben akár Székesfehérvár is alkalmas lehet egy-egy világverseny megrendezésére csakúgy, mint a jövő héten Hódmezővásárhely, ahol junior úszó Európa-bajnokságot rendeznek, mondta - számolt be az MTI.

Cser-Palkovics András polgármester az MTI kérdésére közölte: a sportkomplexum második fedett medencéjét szeretnék mielőbb megépíteni, ehhez a forrást már keresik. A TAO-rendszert próbálják igénybe venni, az önerőt és a későbbi üzemeltetést is a város állná. Amint a forrás rendelkezésre áll, várhatóan két év alatt megépül az új medence.

Az új versenymedence a strand területén egy új épületben kapna helyet és összekötnék a jelenlegi fedett uszodával. Így a végeredmény három - két fedett, egy nyitott, de télen fedhető - medence és jelentősen megnövekedő vízfelület lenne. A meglévő uszoda felújítási munkálatai is hamarosan megkezdődnek. A jelenleg tervezési szakaszban lévő beruházás során energetikai korszerűsítést és megújuló energiaforrások felhasználását valósítanák meg. Ezen kívül a strandra kültéri csúszdákat is terveznek telepíteni, hogy nyitott élményfürdőként is funkcionálhasson a nyáron nyitott medence.

Idén a fedett medence rajtköveit teljesen felújítják és egy új elektronikus úszó időmérő berendezést vásárolnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek