Fák közötti csúszdapark épült a harkányi gyógyfürdőben

Gumimatracos ufó- és anakondacsúszda, négyszemélyes családi csúszda és nagy sebességű hagymacsúszda is várja a fürdőzőket július 1-től a a Harkányi Gyógy-és Strandfürdőben. A csúszdapark mellett egy új dunai homokos plázst is kialakítottak.

Fotó: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

 Valaha egy kétcsúszdás indítótorony volt a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő legújabb látványosságának helyén, felújítását követően pedig ma már Dél-Dunántúl legnagyobb
csúszdaparkjának számít. A gyógyfürdő parkjának közepére, a fák közé épített csúszdákat sportpályák veszik körbe, így két csúszás között strandfocizni, -röplabdázni és -kézilabdázni is lehet. A csúszdapark kiépítése mellett finomszemcsés dunai homokkal töltötték fel az eddigi átöltözőkabinok helyét, hogy kibővíthessék a strand napozó területét is.

Fotó: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

 A csúszdák állandóan forgatott vizét hőcserélővel tartják melegen, aminek köszönhetően kora tavasztól késő őszig folyamatosan kellemes körülmények között lehet csúszkálni. A hétféle csúszda minden korosztály számára többféle csúszási lehetőséget kínál. A gyerekes családokat például családi csúszda várja, ahol 3 méteres magasságból akár négyen is lejöhetnek, de a bátrabbak a kamikazén is lecsúszhatnak majdnem 10 méterről.

Fotó: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

 Aztán van egy hagymacsúszdának nevezett testcsúszda is, amelynek olyan nagy a sebessége, hogy a 9 méteres átmérőjű részén 3-4 alkalommal is körbeviszi a lendület a fürdőzőt. De van ufó- és anakondacsúszda, miközben több elemen akár gumimatracon is lesodródhatunk. Az üzemeltetők szerint a csúszdapark leglátványosabb elemének azonban mégiscsak az a sötétített, zárt csőcsúszda ígérkezik, amelyen 30-40 centinként fénycsíkokon világít be a nap, és amelyen a fürdőzők nagy eséllyel a térérzéküket is elveszíthetik majd.

Jelenleg még tart a kétszázmillió forintból megépített csúszdapark engedélyeztetése, de a felsőbb évfolyamos általános iskolások szülői engedéllyel zártkörűen már tesztelhetik az új csúszdákat. A műszaki engedélyeztetés után, várhatóan július 1-jétől vehetik használatba a látogatók. Az egész napos korlátlan csúszdahasználatért 1000 forintot kell majd fizetni.

Fotó: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

 Mindeközben már javában készülnek a Harkányi Fürdőfesztiválra, amelyet július 22-24. között tartanak, és amely számos népszerű magyar előadóval, rengeteg sport- és családi programmal várja az érdeklődőket. A tavaly több mint 8 ezer vendéget vonzó rendezvény fellépőit folyamatosan jelentik be a szervezők, a friss hírekért érdemes meglátogatni az esemény Facebook-oldalát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek