Ingyenes jógaórákkal dúsított indiai fesztivál a hétvégén

  A Jóga Világnapja alkalmából több hazai nagyvárosban is megtartják a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivált június 17-19 között. A gasztronómiai programok mellett lesz tánc- és zeneelőadás, filmvetítés, indiai harcművészeti bemutató, miközben számos jógaórán is részt vehetünk.

  Fotó: Farkas-Mohi Balázs

   Június 21-én ünnepeljük a Jóga Világnapját, amelynek alkalmából az Indiai Nagykövetség számos érdekes programot szervez Magyarországon, hogy a jóga ősi, hagyományos művészetét követve felhívja a figyelmet az egészséges, tudatos élet fontosságára és az indiai kultúrára. Június 17-19 között a nagykövetség számos jógaiskola magyarországi képviselőivel együttműködve kulturális kavalkáddal készül az eseményre, melyet a két ország legfontosabb folyói után Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztiválnak kereszteltek el.

  Művészeti csoportok érkeznek Indiából, hogy bemutassák kultúrájukat, és az indiai művészeti ágakban jártas magyar művészek is részt vesznek programokon. De lesznek tánc- és zeneelőadások, találkozhatunk az indiai harcművészet szakértőivel, számos jógaórán és filmvetítéseken is részt vehetünk. Ezeket a programokat Budapest, Balatonfüred, Debrecen, Eger, Esztergom, Nagykanizsa Sopron, Szeged és Szentendre településein is megtartják.

  Az előadások alatt henna (testfestő) művész, rádzsasztáni bábos és karkötő készítő várja majd a látogatókat, és közös foglalkozásokat tart majd az érdeklődőknek. A programok ingyenesek, a filmvetítések kedvezményes jeggyel látogathatók, de minderről bővebben az esemény Facebook oldalán olvashat. A szervezők a látogatóktól azt kérik, hogy a jóga gyakorlásokra mindenki vigyen magával matracot.

  Fotó: Farkas-Mohi Balázs

   2014 szeptemberében még Narendra Modi, India miniszterelnöke vetette fel a Nemzetközi Jóganap megünneplésének javaslatát az Egyesült Nemzetek közgyűlésén. A szervezet rekordidő alatt három hónapon belül el is fogadta, azóta ünneplik minden év június 21-én a Jóga Világnapját világszerte.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!