Így is ünnepelheti a Wellness Világnapját!

A június 11-i Wellness Világnapra egy-egy szálloda kerti tornával, kedvezményes fitnesz belépővel, számos hazai fürdő pedig ingyenes programokkal készül. Mi is összegyűjtöttünk közülük néhányat vízben és szárazföldön egyaránt.

Tudta, hogy nem csak a Földnek, a könyvtárosoknak, a táncnak vagy a múzeumoknak van világnapja, de már a wellnessznek is? Bizony, június 11-én tartják a Global Wellness Day-t, vagyis a Wellness Világnapját, melyet 2012-ben a WHO, a Világ Egészségügyi Szervezete hívott életre.

Pihenés a saját ritmusunkban
Sokan szeretnék, hogy idén végre tökéletes legyen a családi nyaralás: a gyerekek önfeledten merüljenek bele a játékos programokba, miközben a szülők is kipihenhetik a munka fáradalmait. A hévízi NaturMed Hotel Carbonában mindez egyszerre is lehetséges. A vendégszeretetéről híres szállodában a szórakoztatás és kényeztetés mellett még a vendégek egészségére is figyelnek. (X)

A dolog nemcsak szaunákról és jakuzzikról szól, hanem arról, hogy ezen a napon mindenki legyen egy kicsit kevésbé stresszes, és érezze egy kicsit jobban magát a bőrében. Világszerte több mint háromezer szolgáltató csatlakozott a fitnesztermektől kezdve szállodákon át a tánciskolákig. Rendhagyó programajánlónkban ezúttal olyan hazai programokat mutatunk, amiket a világnap alkalmából szerveznek. Azonban az alábbi tanácsokat megfogadva és a mindennapokban tartósan betartva, testünk és lelkünk már a nyári hónapok alatt is érezni fogja ezek jótékony hatásait.

Ezen a napon...

...sétáljunk egy órát!
...igyunk több vizet!
...kerüljük a műanyag palackokat!
...fogyasszunk helyi alapanyagokból készült ételeket!
....tegyünk jót valakivel!
...vacsorázzunk együtt a családdal!
...menjünk aludni este 10-kor!

Ezt a világnap életre hívói tanácsolják, az Itthon blogon pedig a megvalósításhoz is találunk tippeket.

Gyertyafényes úszástól a homokzsákos edzésig

A Danubius Hotels szállodalánc például országszerte programokkal készül a hozzá tartozó hotelekben. A budapesti Danubius Health Spa Resort Margitsziget ezen a napon hat szauna-szeánszra, délután nordic walkingra, este pedig gyertyafényes úszásra invitálja az érdeklődőket. A Helia Hotel fitnesztermében az egyik legújabb mozgásformát, a sparrowbag tréninget lehet kipróbálni ezen a napon. A személyre szabott, homokzsákos edzésprogram 20 perces alap gyakorlatsora az intenzitása miatt állítólag felér egy egyórás hagyományos köredzéssel is.

Fotó: Danubius Hotel Group

Bükön a felnőtteket jóga, Nordic walking és a gőzfürdőben sós peeling csábítja majd, a gyerekekre pedig őrületes medencei program vár. Sárváron a keleti wellness-szel illetve különféle gyógyítási technikákkal ismerkedhetünk meg. A Global Wellness Day részletes programját a Danubius Health Spa Resort szállodákban itt érheti el.

A Hunguest Hotels szállodái szintén külön programokkal készülnek a wellness világnapjára. Szegeden, a Forrás Hotelben ingyenes kerti tornát tartanak, és kedvezményes, 500 forintos belépővel látogathatók a spinning és TRX órák. A bükfürdői Répce Gold Hotelből szervezett kerékpártúrát indítanak a környékre, a szálloda animátorai családi vízi vetélkedőt tartanak, de a nap folyamán lehet majd gyógyteákat is kóstolni.

Azok a nyári napok...
Látogasson el Hévíz egyik közkedvelt szállodájába, a Hunguest Hotel Helios***superiorba, és gazdagodjon felejthetetlen nyári élményekkel! A szálloda hatalmas parkja, kültéri úszómedencéje, gyermekmedencéje és számos színes programja és wellness kezelése várja a pihenni vágyó vendégeket! (X)

Szinte minden fürdő készül valamivel

De persze nem csak a nagy szállodaláncok készülnek a Wellness Világnapjára. A szegedi Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő például tíz órától naponta többszöri vízi tornával és kedvezményes wellness masszázs-lehetőségekkel ünnepli ezt a napot. A Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont egészségügyi szűrővizsgálatokkal, víz alatti tornával és közös zumbázással várja vendégeit. A tiszakécskei Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő pedig ezt a zumbázást már a vízbe teszi át, miközben szárazföldi gerinctornával, jógával és szauna felöntésekkel is készül.

Fotó: Danubius Hotel Group

De ezen a napon tartja strandfoci tornáját és vízilabda bajnokságát a Gyulai Várfürdő is, míg a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben este fél kilenctől DJ-vel megtámogatott, szabadtéri éjszakai fürdőzésre csábítják a látogatókat. Mindezalatt a nemrégiben rangos díjat nyert Széchenyi Fürdő nemcsak ingyenes gyógyvíz kóstoltatást tart 11.00, 14.00 és 17.00 órakor, de aerobic óráin is ingyen vehetnek részt a fürdőzők.

Ismerje meg az ókori wellnesst is!

Aki azonban sokkal szárazabb élményekre vágyik szombaton, az menjen el a Wellness az ókorban - Fürdőkultúra Aquincumban című kiállításra, ahol a római fürdőkben használt tárgyakról nemcsak műtárgymásolatokat láthat, de ki is próbálhatja azokat - beleszagolhat például az illatszeres tégelyekbe is. A szervezők a római fürdő jellegzetes működését egy 3D-s animációs filmen mutatják be, de a kisgyerekes családok már a vízemelő makettet és az óriásböngészőt fogják majd igazán értékelni, amely a rómaiak források iránti tiszteletét és fürdőkultúráját mutatja be játékosan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek