Ilyen szép nosztalgiavillamosok járnak Budapesten

A Duna villamos a 2-es villamos vonalán, a Termál villamos pedig a Szent János kórház, a Rudas fürdő és a Lukács fürdő között közlekedik májustól szeptemberig vasárnap délutánonként. A BKK a szombati napokon Hófehérke nosztalgiahajót is indít.

  

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Termál nosztalgiavillamost bemutató sajtótájékoztatónFotó: Máthé Zoltán / MTI

2016 májusától szeptember végéig, a Duna és a Termál villamosra keresztelt nosztalgiajáratokkal, valamint a Hófehérke nosztalgiahajóval is utazhatnak a régmúlt szerelmesei hétvégente. A Duna villamosra keresztelt nosztalgiajárat a világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es villamos vonalán, míg a Termál villamos a leghíresebb budai termálfürdők érintésével jár majd - írja oldalán a BKK.

 

A Termál nosztalgiavillamos a Szent János KórháználFotó: Máthé Zoltán / MTI

A budai fonódó villamoshálózat vonalán közlekedő Termálvillamos a Szent János kórháztól indulva jut el a híres Rudas Gyógyfürdőig, ahonnan a Dunával párhuzamosan az Erzsébet híd, a Lánchíd, majd a Margit híd alatt áthaladva jut el a Szent Lukács Gyógyfürdőig. Utóbbiban a nosztalgiajegy felmutatásával 10% kedvezménnyel vehetjük igénybe a fürdő szolgáltatásait.

 

Duna villamosFotó: BKK

A Dunavillamos, amely a második világháború után létrejött vonalon a pesti felső rakparton halad a Jászai Mari térről indulva, a Kossuth tér vonalában ér majd ki a Duna-partra, hogy aztán a Lánchíd alatt átbújva eljuthasson a Duna-korzóra.

 

Hófehérke nosztalgiahajóFotó: BKK

A nosztalgiavillamosok mellett szombatonként elindul a Hófehérke nosztalgiahajó is. Utóbbi a Jászai Mari tér – Batthyány tér – Kossuth tér – Várkert Bazár – Petőfi tér útvonalon SH jelzéssel közlekedik majd. A közel 45 perces út során teljes pompájában látható a Duna-part panorámája, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított. A Hófehérke az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, XIX. században épült hajóknak. A hajótest 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban.

A járatokat nosztalgia-vonaljeggyel (felnőtt 500 Ft, gyerek 300 Ft) vagy nosztalgia napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni. Erről bővebben itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek