Idén adjon közös élményt anyák napjára!

Formabontó ajándéktippek anyák napjára masszázstól a piknikezésen át az alternatív városnézésig. Hogy ne mindig csak virágot kapjon anyuka.

Idén a virág helyett lepjük meg valami mással édesanyánkat május első vasárnapján: például valamilyen klassz közös programmal!

Wellness anyuval

Egy közös wellness nap például tökéletes ajándék – már ha mindketten szeretnek ázni és masszíroztatni. A lehetőségek tárháza végtelen: kipróbálhatják valamelyik budapesti day spát (mi eddig a Magnoliát és a Mandalát próbáltuk, ezeket jó szívvel ajánljuk), elmehetnek valamelyik patinás fürdőbe, vagy fitness-wellness központba (az Oxygen Naphegy szaunájából például gyönyörű kilátás nyílik a Budai Várra), de egy egész napos kiruccanássá is alakíthatják, ha valamelyik vidéki wellness szállodát célozzák be.

Fürdőköntösben szebb a világ
Galéria: Anyák napja ajándéktippek
Fotó: Northfoto


A legtutibb, ha egy jó kis vasárnapi brunchal kötik össze a kényeztetést. Budapesten például az Araz Étteremben elköltött svédasztalos ebéd után használhatjuk a Continental Hotel Zara tetőtéri wellness részlegét, ahol úszómedencét, jakuzzit, szaunákat és egy panorámás napozóteraszt is találunk. Vidéken pedig az idilli Bánki-tó partján a Tó Wellness Hotelben, vagy a mátraházi Lifestyle Hotelben jár az ebéd mellé ingyenes wellness használat.

De a hétvégén anyák napja alkalmából például átmenetileg luxus szépségszalonná változik az Émile étterem és Cafe Bar is, amelynek egyik szalonjában félórás, aranyszemcsékkel dúsított Omorovicza arckezeléssel és egy teadélutánnal vendégelik meg a látogatókat. Igaz, ezt sem ingyen tehetjük, de utána elmondhatjuk, hogy valódi luxusban volt részünk, amikor a világhírű magyar kozmetikai márkát ezúttal hazánk egyik legjobb éttermében próbáltuk ki.

Kirándulás és piknik

A fentinél aktívabb programmal lepné meg édesanyját? Készítsen össze a mama kedvenc ínyencségeiből egy piknikkosarat, persze süthet-főzhet maga is, de akár beszerezhet ínyenc falatokat például a Culinaris-lánc üzleteiből vagy a Sarki fűszeresből. Majd tegyenek egy kellemes sétát együtt a természetben, amit aztán egy közös piknikkel is megfejelhetnek.

Piknik anyuval
Galéria: Anyák napja ajándéktippek
Fotó: Northfoto


A helyszín nagyban függ a résztvevők edzettségétől, teljesen kezdő kiránduló anyukát azért ne kínozzunk tíz-tizenöt kilométeres túraútvonalakkal! Bőven elég, ha mondjuk egy kis libegőzéssel egybekötjük a János-hegyi Erzsébet-kilátó meghódítását.

Gasztrokiruccanás városnézéssel összekötve

De szép egynapos kirándulássá bővíthetjük valamelyik remek vidéki étterem meglátogatását is. Sétáljunk egyet a nemrég megújult egri belvárosban, nézzük meg a felújított Érseki Palotát, aztán koronázzuk meg a napot egy ebéddel vagy vacsorával a Macok Bisztróban. Vagy fedezzük fel a veszprémi várnegyedet, és együnk végig egy kóstolómenüt a Chiantiban. Esetleg irány Pécs és környéke, ahol rengeteg lehetőségünk van jót enni és inni a pécsi Jókai Bisztrótól kezdve a villányi Mandula Étteremig.

Na, mit együnk?
Galéria: Anyák napja ajándéktippek
Fotó: Northfoto


Fedezzük fel együtt a fővárost!

De ha érdekli az ilyesmi, az ismert budapesti utcák ismeretlen arcait is megmutathatjuk anyánknak az évek óta borzasztó népszerű alternatív városnéző séták egyikén. Ha emellett a program mellett döntünk, vegyünk jegyet minél előbb, mert nagyon gyorsan be szoktak telni a csoportok.

Városnéző séta
Galéria: Anyák napja ajándéktippek
Fotó: Hosszúlépés. Járunk?


Kedvencünknél, a Hosszúlépésnél például már nem is találtunk olyan sétát, amire lenne hely vasárnapra. A BUPAP május elsejei, afgán piactól a Budapest Mecsetig tartó sétájára viszont van még hely. A Beyond Budapesttel a Belvárosban bóklászhatunk ugyanezen a napon.

Tanuljunk meg, vagy próbáljunk ki együtt valami teljesen újat!

Például süssünk-főzzünk együtt valami olyat, ami annyira spéci, hogy otthon egyikünk sem mer nekiállni. Április 30-án, szombaton a Chefparade szusikészítő tanfolyamán például van még szabad hely, a Szamos Csokoládéiskolájában macaront készíthetünk május elsején, a Portobello Chefnél pedig akár kétfős privát luxus bonbonkészítő tanfolyamra is befizethetjük magunkat.

A jógát sosem késő elkezdeni
Galéria: Anyák napja ajándéktippek
Fotó: Jetta Productions/walter Hodges/blend Images / Northfoto


De persze nem muszáj mindennek a kajálás körül forognia, kitalálhatunk bármi olyan programot, amit mindketten szívesen kipróbálnánk, csak eddig valahogy nem volt hozzá időnk vagy bátorságunk. Ilyen lehet például egy jógaóra – jó esetben találunk egy új közös hobbit, ha pedig nagyon nem megy, együtt nevethetünk a közös bénázáson. A belváros több pontján is üzemeltet termet a Downdog jógastúdió: az Oktogonnál, a Bartók Béla úton és a Blahánál is van vasárnap óra, a foglalkozásaikat pedig kezdőknek is ajánlják. A Mandala Jógastúdiónak is több terme van, vasárnap csupa kezdő órájuk van, bónusz: az első óra ingyenes, bejelentkezni pedig nem szükséges.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek