Négyévszakossá vált a mezőtúri strandfürdő

180 négyzetméteres új szárnnyal és két medencével bővült a Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda, így a jövő szezonban már télen is nyitva lesz.

A parkos környezetben, hatalmas zöldterületen fekvő mezőtúri strandfürdőt a közeli Erzsébet liget és a hat hektáros Ligeti-tó öleli, amelyet egy 1200 méter hosszú sétány vesz körül. A fürdő területén eddig öt medence volt: egy gyógy-, egy 28-30 fokos strand-, egy 50 méteres kültéri úszó-, egy gyerek, és egy fedett 25 méteres feszített víztükrű medence. Az alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvizét sokan keresik fel reumatikus, mozgásszervi, nőgyógyászati megbetegedések utókezelése miatt.

Fotó: Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda

Most, hogy új szárnyat építettek a fürdőnek, egy-egy 28 négyzetméter vízfelületű gyógy- és gyermekmedence kapott helyet, de annak lehetőségét is kialakították, hogy mostantól a gyógyvíz hőjét is hasznosítani tudják. A mezőtúri városi kórházzal közösen, egészségügyi, fizioterápiás kezelések beindítását tervezik a fürdőben, részben olyanokat, amelyeket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszíroz.

A fejlesztés keretében kialakítottak egy szauna-részleget, felújították az uszoda szociális helyiségeit, az új medencéket és környezetüket pedig akadálymentesítették - olvasható Mezőtúr városközpont újjáépítéséről szóló projektoldalon.
A fürdő új szárnyát tavasz elejétől látogathatják a vendégek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek